Απάντηση στην αντιπολίτευση και ειδικά στον ΣΥΡΙΖΑ που κατηγορεί την κυβέρνηση ότι κάνει μειώσεις φόρων που ευνοούν τους λίγους και εύπορους, έδωσε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, τονίζοντας ότι «οι μειώσεις αφορούν 5 εκατ. φορολογούμενους, οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία ανήκουν στα χαμηλά και τα μεσαία οικονομικά στρώματα».

Έδωσε μάλιστα συγκεκριμένα παραδείγματα ακινήτων σε περιοχές όπως το Λαύριο, η Ν. Σμύρνη, η Πετρούπολη και η Αγία Παρασκευή όπου υπάρχουν σημαντικές μειώσεις του ΕΝΦΙΑ, ενώ σε περιοχές όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, προκύπτουν αυξήσεις φόρου.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα υπάρξουν και άλλες πρωτοβουλίες για την μείωση φόρων ώστε να ανασάνουν τα νοικοκυριά από το βάρος της ακρίβειας και της αύξησης του ενεργειακού κόστους, ο υπουργός άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, σημειώνοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη όλα τα δεδομένα, όπως το δημοσιονομικό κόστους που θα προκύψει από την οποιαδήποτε κίνηση.