Με κοινή δήλωση απάντησαν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης στην ανακοίνωση του τομεάρχη Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, για την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ.

Οι δύο υπουργοί καταλογίζουν διγλωσσία στον ΣΥΡΙΖΑ και επισημαίνουν ότι η ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ ήταν συμβατική υποχρέωση της χώρας.

Πιο αναλυτικά οι δύο υπουργοί σημειώνουν:

«Για την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ, ο κ. Ν.Παππάς, πριν εκδώσει την ανακοίνωσή του, θα έπρεπε να είχε συνεννοηθεί με τον κ. Τσίπρα και τον κ. Τσακαλώτο. Διότι η ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ ήταν συμβατική υποχρέωση της χώρας την οποία είχε υπογράψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Από τις αλλεπάλληλες δεσμεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ παραθέτουμε την πιο πρόσφατη από την Έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας του Ιουνίου 2019 (1 μήνα πριν τις εκλογές): ΕΛΠΕ…’Επετεύχθη συμφωνία με τις ελληνικές αρχές έτσι ώστε το ΤΑΙΠΕΔ να λάβει την τεχνική εντολή και να εξερευνήσει όλες τις διαθέσιμες επιλογές με στόχο να προχωρήσει η συναλλαγή (ιδιωτικοποίηση)’. Σε ένα πράγμα σίγουρα διακρίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ: στο θράσος και την υποκρισία».

Θυμίζουμε ότι σε ανακοίνωσή του, ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς σημείωνε: «Η εμμονή της ΝΔ στην πολιτική της καθολικής αποχώρησης του Δημοσίου από κρίσιμες για τη χώρα υποδομές είναι επιζήμια για τα συμφέροντα της κοινωνίας και οικονομικά αναποτελεσματική. Η διεθνής εμπειρία το καταδεικνύει».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήριζε τον ρόλο των ΕΛΠΕ «αναντικατάστατο για την ελληνική οικονομία και για τον έλεγχο των δικαιωμάτων της χώρας στα ενεργειακά αποθέματα». «Ας το αντιληφθούν όσο είναι καιρός. Μία τέτοια επιλογή θα αποτελέσει τουλάχιστον πολιτικό σκάνδαλο», κατέληγε ο ίδιος