Ξεκινάει σήμερα το απόγευμα η απομάκρυνση των 261 εκ των 380 επιβαινόντων συνολικά στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της ΑΝΕΚ, οι οποίοι δεν έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό, προκειμένου να δοθεί τέλος στο θρίλερ που είναι σε εξέλιξη από τις 9 Μαρτίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα το απόγευμα θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία 180 άτομα και τα υπόλοιπα θα μεταφερθούν αύριο. Η απομάκρυνση θα γίνει με μισθωμένα λεωφορεία από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία εντός Αττικής, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία του επαναπατρισμού τους.

Στον χώρο όπου έχει αγκυροβολήσει το πλοίο «Ελ. Βενιζέλος», στον Πειραιά, μετέβη νωρίτερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Loading video

Ο κ. Χαρδαλιάς αφού ενημερώθηκε για την κατάσταση των επιβαινόντων στο πλοίο ανέφερε ότι σήμερα το απόγευμα θα ξεκινήσει η εκκένωση από τους αρνητικούς επιβάτες του πλοίου καθώς έχει ολοκληρωθεί το επιχειρησιακό σχέδιο σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και με όλους όσους εμπλέκονται στο επιχειρησιακό κομμάτι. Όλοι οι επιβάτες που είναι αρνητικοί στον κορονοϊό θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία και θα παραμείνουν σε αυστηρή καραντίνα για 14 μέρες. «Αν δεν προλάβουμε σήμερα να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία της εκκένωσης γιατί έχει ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο, θα ολοκληρωθεί αύριο το μεσημέρι», επισήμανε ο κ. Χαρδαλιάς.