Παραλίες με πολύ κόσμο, αλλά χωρίς ομπρέλες και ξαπλώστρες, καθώς δεν έχουν πραγματοποιηθεί οι διαγωνισμοί για την εκμίσθωση των παραλιών σε ιδιώτες – επιχειρηματίες, συνθέτουν το σκηνικό στα Χανιά.

Οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν σε πολλές περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας «οδήγησαν» πολλούς στο να αναζητήσουν λίγη δροσιά, με την κίνηση να είναι ιδιαίτερα αυξημένη στις δημοφιλείς παραλίες της Νέας Χώρας, της Χρυσής Ακτής, των Αγίων Αποστόλων, του Γλάρου, του Σταλού και της Αγίας Μαρίνας.

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι λουόμενοι κρατούν αποστάσεις, ενώ κλειστά είναι τα beach-bar, οι ιδιοκτήτες των οποίων προετοιμάζονται να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους, όταν δοθεί από του αρμοδίους το πράσινο φως για το άνοιγμα της εστίασης.

Ανοικτά,τηρώντας τα όσα προβλέπει η νομοθεσία είναι τα αναψυκτήρια, που ήδη έχει εκμισθώσει μέσω διαγωνισμού ο δήμος στις παραλίες Χρυσής Ακτής και Αγίων Αποστόλων.

Το πρωί αστυνομικοί του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων πραγματοποίησαν ελέγχους στην ανατολική παραλία της Σούγιας Σελίνου και απομάκρυναν περίπου 12 άτομα που έκαναν κάμπινγκ, καθώς από την νομοθεσία απαγορεύεται η ελεύθερη κατασκήνωση.