Δύσκολες ώρες περνούν οι κάτοικοι της Θάσου και της Χαλκιδικής λόγω των σοβαρών προβλημάτων που έχουν προκληθεί στο νησί από τη σφοδρή κακοκαιρία.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν κυρίως το νότιο τμήμα της Θάσου, με πολλούς δρόμους, αλλά και σπίτια να έχουν πλημμυρίσει. Ο ορμητικός χείμαρρος έχει παρασύρει τα πάντα στο πέρασμά του, ενώ οι συνθήκες είναι πολύ επικίνδυνες για τους κατοίκους. Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και στην Ποταμιά, όπου δύο οικογένειες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, όταν πλημμύρισαν ολοσχερώς. Το κεντρικό ρέμα της Ποταμιάς έχει υπερχειλίσει με αποτέλεσμα το νερό να «τρέχει» ανεξέλεγκτο προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, όπως αναφέρει το kavalanews.gr.

Σφοδρή κακοκαιρία «χτύπησε» τη Θάσο

Οι συνθήκες στη Θάσο είναι πολύ δύσκολες, αφού οι χείμαρροι παρασύρουν ό,τι βρουν στο πέρασμά τους.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές της Θάσου και της Καβάλας

Νωρίτερα σήμερα, κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές της Καβάλας και της Θάσου, που επλήγησαν από την κακοκαιρία.

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έκανε δεκτό το αίτημα των δύο δήμων, Καβάλας και Θάσου, να κηρυχθούν συγκεκριμένες περιοχές τους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την αποκατάσταση των ζημιών και την καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες.

Πλημμύρες και στην Χαλκιδική από την κακοκαιρία

Παρόμοια είναι η κατάσταση και στην Χαλκιδική, μετά από τις ισχυρές βροχοπτώσεις. Πλημμυρικά φαινόμενα αντιμετωπίζει αυτή την ώρα η περιοχή της Ολυμπιάδας, ενώ την ίδια στιγμή εντοπίζονται προβλήματα και σε άλλες περιοχές της χώρας, λόγω της κακοκαιρίας.

Πλημμύρισαν οι δρόμοι στη Χαλκιδική από την κακοκαιρία

Οι δρόμοι στην Χαλκιδική έχουν μετατραπεί σε ποτάμια τις τελευταίες ώρες, ενώ πολλά σπίτια έχουν πλημμυρίσει.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αριστοτέλη, Στέλιο Βαλιάνο, ορμητικά νερά από χειμάρρους είχαν κατακλείσει νωρίτερα την είσοδο στην Ολυμπιάδα (στο τμήμα του δρόμου από τον Σταυρό). Ο δρόμος άνοιξε ωστόσο όπως είπε ο κ. Βαλιάνος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κατάσταση στην Ολυμπιάδα είναι πολύ δύσκολη. «Όπως είπε οι χείμαρροι έχουν “κατεβάσει” πέτρες, πρανή, φερτά υλικά σε δρόμους, αυλές, πολύ φοβάμαι και σε σπίτια … Τα νερά παρέσυραν τουλάχιστον ένα αυτοκίνητο ακόμη και ένα κοντέινερ όπως μου ανέφερε ο ιδιοκτήτης του».