Aποχώρησε από την Ευελπίδων όπου πέρασε από ανακριτή η η 49χρονη εικαστικός, η οποία πυροβόλησε την Πέμπτη (11/11) στο Χαλάνδρι τον γνωστό γιατρό.

Βγαίνοντας από το κτήριο,  «Έσωσα τη ζωή του παιδιού μου. Εγώ και η κόρη μου θα ήμασταν νεκρές τώρα. Δεν ήθελα να συμβεί κακό σε κανέναν. Έσωσα το παιδί μου και τη ζωή μου. Πέντε χρόνια δεν είχα δει το παιδί μου, ο απαγωγέας και βιαστής της. Τη βίαζε, της χορηγεί ναρκωτικές ουσίες κι έλεγε ότι έχει επιληψία και τη βίαζε. Όλα για την περιουσία μου τα κάνανε. Μαζί με άλλους γιατρούς, διάσημους γιατρούς που βγαίνουν στα κανάλια και μιλάνε για την προστασία των πολιτών. Με άφησαν άστεγη, μου πήραν το παιδί, με κυνηγάνε. Το παιδί μου θέλω, τίποτα άλλο».

Στο μεταξύ, ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία κατ’ εξακολούθηση, παράνομη οπλοχρησία, ενδοοικογενειακή απειλή και απόπειρα αρπαγής ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 χρόνια ασκήθηκε από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωακείμ Κασσωτάκη σε βάρος της 49χρονης εικαστικού που πυροβόλησε χθες τον πρώην σύντροφό της.

Μπαίνοντας στο γραφείο του ανακριτή, η 49χρονη, είπε: «Άρπαξε επί πέντε χρόνια και βίαζε την κόρη μου και ο εισαγγελέας ανηλίκων δεν έκανε τίποτα. Στις 10 ήμουν στον υπουργό Δικαιοσύνης και έκανα αναφορά».

Σοκάρει η ανακοίνωση της αστυνομίας για την εικαστικό που έστησε καρτέρι θανάτου στον γιατρό.

Τονίζεται ότι η γυναίκα μετά την πράξη της προσπάθησε να αρπάξει την κόρη της μέσα από το αυτοκίνητο αλλά δεν τα κατάφερε γιατί η μικρή αντιστάθηκε.

Αναλυτικά ανακοινώθηκαν τα εξής:

Συνελήφθη, χθες (11-11-2021) το μεσημέρι στο Χαλάνδρι, αλλοδαπή κατηγορούμενη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, απόπειρα αρπαγής ανηλίκου και παράβαση της Νομοθεσίας περί όπλων και περί ενδοοικογενειακής βίας.

 Η ανωτέρω λίγο νωρίτερα, είχε μεταβεί έξωθεν πολυκατοικίας στο Χαλάνδρι και τη στιγμή που ημεδαπός στάθμευε το αυτοκίνητό του στην πυλωτή της πολυκατοικίας, έβγαλε από την τσάντα της περίστροφο και τον πυροβόλησε, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του.

Ακολούθως με χρήση σωματικής βίας προσπάθησε να αρπάξει ανήλικη, η οποία ήταν μέσα στο αυτοκίνητο με τον ημεδαπό, πράξη όμως που δεν ολοκληρώθηκε λόγω της αντίστασης που προέβαλε η ανήλικη.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ), οι οποίοι την ακινητοποίησαν και την προσήγαγαν στο οικείο Τμήμα Ασφαλείας όπου και συνελήφθη.

Από την έρευνα στο χώρο, βρέθηκε και κατασχέθηκε στην είσοδο της πολυκατοικίας ένα περίστροφο.

Εντός του οχήματος της κατηγορουμένης, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο έξωθεν της πολυκατοικίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο (2) μαχαίρια, ξίφος εντός θήκης, δύο (2) κινητά τηλέφωνα, τράπουλα και εγχειρίδιο.

Πυροβολισμοί στο Χαλάνδρι – Σοκάρει η σύζυγος του γιατρού: Είχε απειλήσει με όπλο και το παιδί

Η σύζυγος του 68χρονου γιατρού που βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο αποκάλυψε ότι η 49χρονη που κρατείται ακόμα στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής απειλούσε πολλά χρόνια την οικογένεια, ενώ έχει στρέψει το όπλο ακόμα και στην 12χρονη κόρη τους.

Έχουν πάρει περιοριστικά μέτρα εδώ και καιρό, όχι μόνο από το σπίτι, αλλά και από την εργασία του συζύγου. «Έχουμε κάνει τόσα δικαστήρια με αυτή τη γυναίκα και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ήταν ελεύθερη», επισημαίνει, ενημερώνοντας παράλληλα ότι ο σύζυγός της παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση μετά το χειρουργείου. «Τη φοβόμασταν και εμείς και το παιδί, είχαμε ενημερώσει την αστυνομία αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι», συμπληρώνει.

Σήμερα το πρωί αναμένεται να οδηγηθεί στην εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών η 49χρονη εικαστικός από την Αλβανία, η οποία το μεσημέρι της Πέμπτης επιχείρησε να δολοφονήσει στο Χαλάνδρι, τον πρώην σύντροφο της με τον οποίον είχαν ένα παιδί 13 ετών.

Η 49χρονη παραμένει κρατούμενη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει καταθέσει κάτι ουσιαστικό στους αστυνομικούς καθώς τα όσα λέει είναι κατά βάση ακατάληπτα.

Πάνω της βρέθηκαν το παλιό περίστροφο που χρησιμοποίησε, τρία μαχαίρια (σ.σ. το ένα με λάμα άνω των 15 εκατοστών), μία τράπουλα ταρώ και ένα βιβλίο με τίτλο «Η μαντική τέχνη της ταρώ» και κάποιες ιδιόχειρες σημειώσεις.

Ο γιατρός δέχτηκε τέσσερις σφαίρες, με τη μητέρα της 12χρονης κόρης του να τον πυροβολεί μπροστά στα μάτια του κοριτσιού τους, την ώρα που πατέρας και παιδί επέστρεφαν στο σπίτι τους στο Χαλάνδρι, από το σχολείο.

Ο 68χρονος γιατρός υποβλήθηκε σε πολύωρο χειρουργείο και πλέον η κατάστασή του είναι σταθερή αλλά κρίσιμη, δήλωσε ο δικηγόρος του, Αλέξανδρος Αλεξανδράκης μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (12.11.2021) στο OPEN.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, το παιδί, μέχρι τα έξι του χρόνια ζούσε με τη μητέρα του. Το 2016, όμως, κρίθηκε πως η 49χρονη εικαστικός και πρώην μοντέλο δεν μπορούσε να μεγαλώσει το παιδί και την επιμέλεια πήρε ο πατέρας, με το κορίτσι να μένει με εκείνον και την οικογένειά του στο Χαλάνδρι.

Πυροβολισμοί στο Χαλάνδρι: Από το 2016 η εικαστικός απειλούσε τον οφθαλμίατρο

Μια εξωσυζυγική σχέση, ένα 12χρονο σήμερα κορίτσι που προέκυψε από αυτήν, η επιμέλειά του από τον 68χρονο οφθαλμίατρο, η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά της 49χρονης μητέρας της, που συστηνόταν ως «ζωγράφος, εικαστικός, πρώην μοντέλο» από την Αλβανία, οι διαρκείς απειλές της, οι αναρτήσεις της κατά δικαστών, αστυνομικών, δικηγόρων, είχαν ως κατάληξη τη δολοφονική επίθεση εναντίον του πατέρα του παιδιού της.

Ολα συνέβησαν χθες το απόγευμα στη συμβολή των οδών Ζαν Μωρεάς και Φιλικής Εταιρείας στο Χαλάνδρι. Η 49χρονη γυναίκα είχε στήσει «ενέδρα» στον 68χρονο γιατρό. Βρισκόταν εκεί τις τελευταίες ημέρες επιχειρώντας να βρει το γιατρό. Χθες περίμενε να κατέβει από το σπίτι προκειμένου να παραλάβει τη 12χρονη κόρη τους. Ξαφνικά εμφανίστηκε μπροστά του και ξεκίνησε μία ακόμη διαμάχη. Με άναρθρές κραυγές έλεγε ότι είχαν «απαγάγει την κόρη της και τη βίαζαν», έβγαλε ένα παλιό περίστροφο και πυροβόλησε τουλάχιστον δύο φορές τον οφθαλμίατρο μπροστά στα μάτια της κόρης τους, με τις βολίδες να τον τραυματίζουν στην κοιλιακή χώρα και τη μασχάλη. Ο 68χρονος γιατρός νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών και αργά χθες το απόγευμα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Η «εικαστικός» συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και μεταφέρθηκε στα γραφεία της Ασφάλειας, όπου φαίνεται να είναι σε σύγχυση, να μιλά ακατάληπτα, να περνά από το ένα θέμα στο άλλο και να υποστηρίζει πως έπρεπε να πάρει το παιδί της γιατί ζούσε σε ένα βίαιο περιβάλλον.

Η 49χρονη είχε δημιουργήσει δεκάδες επεισόδια σε βάρος του γιατρού. Είχε πάει στο ιδιωτικό νοσοκομείο όπου εργαζόταν, στο δικό του ιατρείο, έξω από το σπίτι του, με την Αστυνομία να έχει λάβει αρκετές κλήσεις για να επέμβει σε αυτά τα περιστατικά. Είχε φθάσει στο σημείο να επιτεθεί βάναυσα σε βάρος της Αγγλίδας συζύγου του οφθαλμίατρου. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είχε πολλές ακούσιες, χωρίς τη θέλησή της, μεταγωγές σε ψυχιατρικές κλινικές.

Η ίδια υποστήριζε ότι είχε γνωρίσει το γιατρό σε έκθεση ζωγραφικής της το 2007 και το 2009 γέννησε το παιδί του, το οποίο έμεινε κοντά της έως τα επτά του χρόνια. Τον Ιανουάριο του 2016 είχε χάσει την επιμέλεια της κόρης της και από τότε άρχισε τις απειλητικές προσεγγίσεις στο γιατρό και στην οικογένειά του, όπως και να καταφέρεται εναντίον δικαστών, δικηγόρων και αστυνομικών.