Στη διάψευση των όσων υποστήριξε ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων νομού Ηρακλείου, Νίκος Χαλκιαδάκης, περί επιβολής lockdown στις Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου και Ρεθύμνου Κρήτης, προχώρησε το Υπουργείο Υγείας.

Ο κ. Χαλκιαδάκης, μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, είπε πως κατά τη διάρκεια της έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Νίκου Χαρδαλιά, του Σωτήρη Τσιόδρα, του Άκη Σκέρτσου, του Θόδωρου Λιβάνιου, του Περιφερειάρχη Κρήτης αλλά και δημάρχων του νησιού, αναφορικά με τον εντοπισμό 18 κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού στο Ηράκλειο, προτάθηκε η επιστροφή σε… καθεστώς lockdown.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χαλκιαδάκης ανέφερε πως οι επιδημιολόγοι πρότειναν τον εκ νέου εγκλεισμό για τις Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου και Ρεθύμνου, οι οποίες τελικά επέστρεψαν στο πορτοκαλί του επιδημιολογικού χάρτη.

“Ευτυχώς εχθές τη σώσαμε την παρτίδα. Με παρέμβαση των φορέων του νησιού, αλλά και του Πρωθυπουργού, συμφωνήσαμε ότι δεν πρέπει να γίνει τώρα κάτι τέτοιο, αφού ξεκινάει μόλις ο τουρισμός”, τόνισε ο κ. Χαλκιαδάκης.

Ένα τέτοιο σενάριο, σύμφωνα με τον ίδιο, θα ήταν καταστροφικό. “Η μετάλλαξη αυτή θα πάει σε όλη την Ευρώπη. Πρέπει να είμαστε προφυλαγμένοι και ασφαλείς. Το μόνο που μας σώζει είναι ο εμβολιασμός”, δήλωσε κλείνοντας ο κ. Χαλκιαδάκης.

Διαψεύδει το Υπουργείο

Πηγές του Υπουργείου Υγείας, ωστόσο, διέψευσαν ότι τέθηκε το θέμα lockdown στο τραπέζι της σύσκεψης. “Ουδέποτε και ουδείς πρότεινε lockdown για τις Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου και Ρεθύμνου Κρήτης στη χθεσινή έκτακτη σύσκεψη”, αναφέρουν.

Και συμπληρώνουν: “Αντιθέτως τονίστηκε η σημασία της συνεχιζόμενης επιδημιολογικής και εργαστηριακής επιτήρησης και η ανάγκη να επιταχύνθεί ο εμβολιασμός ως το ουσιαστικότερο μέτρο για την αποτροπή της περαιτέρω διασποράς και των επιπτώσεων της κυκλοφορίας του ιού και των μεταλλαγμένων στελεχών του”.