Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα, μιας και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος βρήκε την χρυσή τομή με τον ΠΑΟ για τη λύση του συμβολαίου του. Χωρίς περιοριστικούς όρους, ελεύθερος να συνεχίσει όπου θέλει την καριέρα του ο Έλληνας παίχτης.

Όταν ένας παίχτης αποτελεί τον κορυφαίο μιας ομάδας για τρία σερί καλοκαίρια και μάλιστα σε ηλικίες που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε Έλληνες παίχτες να σαρώνουν, τότε δεν γίνεται παρά να πιστέψεις ότι κάθε χρόνο θα γίνεται καλύτερος. Κάθε χρόνο θα γίνεται πιο επιδραστικός και κυριαρχικός. Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ποτέ έτσι για τον 21χρονο παίχτη. Όχι γιατί φορτώθηκε μεγάλο βάρος στους ώμους του. Αλλά γιατί εμείς βιαστήκαμε να ενθουσιαστούμε και γιατί η ελληνική παραγωγική διαδικασία αποτελείται από προπονητές που δεν προωθούν το μπάσκετ στον κάθε παίχτη.

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος δεν μπόρεσε να πείσει ούτε την περσινή χρονιά με τον ΠΑΟΚ. Δεδομένου και του μεγάλου συμβολαίου του για παίχτη που θα ήταν δανεικός, αποφασίστηκε να τελειώσει η συνεργασία με τους πράσινους. Όλες αυτές τις μέρες έψαχναν σημείο επαφής. Γιατί ο μεν ΠΑΟ δεν ήθελε να δει τον παίχτη σε έναν βασικό ανταγωνιστή, αλλά κι ο παίχτης δεν ήθελε δεσμεύσεις.

Τελικά η υπογραφή της λύσης της συνεργασίας δεν θα έχει κανέναν όρο. Ο Χαραλαμπόπουλος έχει την ελευθέρας από τον ΠΑΟ να πάει όπου θέλει. Μετά τη σημερινή υπογραφή, θα αποφασίσει και τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Λαύριο, Περιστέρι και Άρης είναι οι ομάδες που έχουν εκφράσει επιθυμία και πρόταση για εκείνον. Αλλά από τη στιγμή που μένει ελεύθερος, ίσως υπάρξουν κι άλλες ομάδες της Basket League.