Σύμφωνα με τα όσα είχαν διαρρεύσει, ο Θανάσης είχε ζητήσει από τον Παναθηναϊκό ένα συμβόλαιο κοντά στα 600 χιλιάρικα, ένα ποσό που δεν δικαιολόγησε καθόλου στα δύο χρόνια παρουσίας του στην ομάδα. Στα πράσινα των Μιλγουόκι Μπακς όμως μπόρεσε να βρει αρκετά παραπάνω χρήματα και αποφάσισε να δοκιμάσει ξανά την τύχη του στο NBA.

Όταν ο Γιάννης είχε μπει στο draft και ξεκινούσε την καριέρα του στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, ο Θανάσης είχε δοκιμαστεί στους Knicks και είχε παίξει αρκετά ματς στην D-League. Από κει έφυγε για την Ισπανία και μετά για τον Παναθηναϊκό. Το NBA δεν έπαψε να αποτελεί στόχο του και οι Μπακς θα αποτελέσουν τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Οι συζητήσεις τους ακούγονταν καιρό, αλλά τώρα οδεύουν στην επίσημη υπογραφή συμβολαίων όπως αναφέρει το Eurohoops. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο θα υπογράψει συμβόλαιο δύο ετών με συνολικό μισθό κοντά στα 3 εκατομμύρια δολάρια, ένα ποσό που είναι στάνταρ σε παίχτες δίχως προηγούμενη παρουσία στο NBA.

Δεδομένης της φορολογίας που είναι κοντά στο 50%, ο Θανάσης αναμένεται να λάβει κοντά στα 750 χιλιάρικα το χρόνο, ένα ποσό πάνω κι απ΄αυτό που ζήτησε από τον Παναθηναϊκό. Στο NBA που τα μπάτζετ προσφέρουν την ικανότητα για ξόδεμα τέτοιων ποσών σε παίχτες garbage time ήταν εύκολο να το βρει.

Έτσι, από του χρόνου θα συμβεί κάτι πρωτόγνωρο για το παγκόσμιο μπάσκετ. Μία ομάδα θα έχει στο ρόστερ της δύο ζευγάρια αδελφών. Πριν λίγες μέρες ο Μπρουκ Λόπεζ υποδέχτηκε τον αδερφό του Ρόμπιν στο Μιλγουόκι και τώρα ο Γιάννης περιμένει τον Θανάση!