Τους τελευταίους μήνες υπάρχει συστηματική και αποτελεσματική δράση της ΕΛΑΣ για εκκαθάριση χώρων που ήταν κέντρα και ορμητήρια παραβατικότητας, επισήμανε -μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3- ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος και ανέφερε την επιχείρηση της ΕΛΑΣ στην Φοιτητική Εστία του Ζωγράφου, στο Δημοτικό Γηροκομείο Λάρισας, αλλά και την πορεία για το Πολυτεχνείο όπου “δεν κουνήθηκε φύλλο”, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε ότι η ΕΛ.ΑΣ. εξιχνίασε την εμπρηστική επίθεση στα γραφεία του Real Group και κινούμενη με επαγγελματισμό ολοκλήρωσε και την επιχείρηση στα “Προσφυγικά”. Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι για τον φερόμενο δράστη του εμπρησμού υπάρχει αποδεικτικό υλικό και ότι οι αστυνομικές δυνάμεις δέχτηκαν επίθεση όταν πήγαν να μεταφέρουν το αυτοκίνητό του μετά τη σύλληψή του. Από τους 78 μόνο οι 15 ήταν κάτοικοι, προσέθεσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη. «Το μήνυμα είναι ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανοχή σε κέντρα ανομίας και παραβατικότητας, δε μπορεί να υπάρχουν άβατα», ανέφερε στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ερωτηθείς σχετικά με την “Κιβωτό του Κόσμου” απάντησε ότι “ο Νόμος ισχύει για όλους και ότι και σε αυτή την περίπτωση όποιος έχει παραβεί τον Νόμο θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη” και επισήμανε ότι από τη Δευτέρα το πρωί με εντολή του έχει παρέμβει η Οικονομική Αστυνομία και διενεργεί εκτεταμένο έλεγχο στη συγκεκριμένη ΜΚΟ.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για την οργάνωση “Human Rights 360” υπογράμμισε ότι έχει ζητήσει συγνώμη για την υπόθεση των 38 μεταναστών, κάτι που δεν έχει κάνει ο κ. Τσίπρας.