Με επίθεση στη Νέα Δημοκρατία θέλησε να απαντήσει το υπουργείο Οικονομικών στο σάλο που προκλήθηκε από την τροπολογία που έδινε αυξήσεις 60% στις διοικήσεις ΔΕΚΟ.

Σε απάντηση προηγούμενης ανακοίνωσης της ΝΔ αναφέρει: «Κανένα ψέμα, ούτε ως προς το timing ούτε ως προς το μέγεθος, δεν απαγορεύεται για τη ΝΔ, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους μικροπολιτικούς της στόχους.  Ως προς τη χρονική στιγμή, η ΝΔ εκμεταλλεύεται τον πόνο του ελληνικού λαού σε σχέση με ένα άσχετο θέμα.

Ως προς το μέγεθος, η ΝΔ γνωρίζει, αλλά αποκρύπτει ότι:

α) Πολλές ΔΕΚΟ έχουν περάσει στην Ελληνική Εταιρία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ).
β) Η ΕΕΣΥΠ αξιολογεί και επιλέγει τις διοικήσεις των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, όχι η κυβέρνηση.
γ) Το αίτημα για ευελιξία στο μισθό σε συγκεκριμένες μεγάλες επιχειρήσεις (άνω των 3.000 εργαζομένων ή με τζίρο πάνω από 100 εκ. ευρώ) έρχεται από την ΕΕΣΥΠ ακριβώς για να βρεθούν άνθρωποι που θα αναλάβουν τη μεγάλη ευθύνη αναδιάρθρωσης επιχειρήσεων τις οποίες για χρόνια ΠΑΣΟΚ – ΝΔ εκμεταλλεύονταν με το χειρότερο πελατειακό τρόπο».

Νωρίτερα, με αφορμή την τροπολογία ανακοίνωση της ΝΔ ανέφερε τα εξής:  «Την ώρα που οι Έλληνες θρηνούν τους νεκρούς τους, η Κυβέρνηση επιχείρησε να αυξήσει τις αποδοχές των, διορισμένων από την ίδια, επικεφαλής των ΔΕΚΟ έως και 2850 ευρώ.

Η απόσυρση της τροπολογίας, εν μέσω κατακραυγής από την αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ, είναι ομολογία ενοχής.
Η δε κατάθεση της, επιβεβαιώνει ότι ακόμη και αυτές τις στιγμές, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ νοιάζονται μόνο για τον κομματικό στρατό τους. Ντροπή!».