Την απουσία των βουλευτών της συμπολίτευσης σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας κατά την έναρξη της ομιλίας του στη Βουλή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τον πρώην υπουργό, Νίκο Παππά.

«Η εικόνα των άδειων κυβερνητικών εδράνων είναι χαρακτηριστική και συμβολική για το τι συμβαίνει τούτη την ώρα στη χώρα. Απούσα η κυβέρνηση από τη Βουλή, απούσα και από το δράμα που ζει ο ελληνικός λαός», είπε χαρακτηριστικά, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έχει βάλει «τη χώρα στον αυτόματο πιλότο μιας ατελέσφορής και αναποτελεσματικής καραντίνας».

«Έχετε αφήσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας απροστάτευτο, χωρίς καμία ουσιαστική ενίσχυση να αντιμετωπίσει την υγειονομική κρίση. Έχετε αφήσει τα νοσοκομεία μας να καταρρεύσουν. Χθες ήταν η χειρότερη ημέρα από την έναρξη της πανδημίας. Στις ΜΕΘ δεν υπάρχει πια κρεβάτι ούτε για δείγμα. Ενώ δεκάδες συμπολίτες μας περιμένουν στη λίστα αναμονής, πρόχειρα διασωληνομένοι στους θαλάμους με φορητούς αναπνευστήρες και χωρίς την ενδεδειγμένη φροντίδα», υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας, ενώ καταλόγισε στην κυβέρνηση πως ρίχνει «την ευθύνη μια στους πολίτες, μια στους γιατρούς», σχολιάζοντας ότι μετά τις «επιτάξεις φιάσκο», τα “βάζουν” τώρα με τους «φαρμακοποιούς, με τους επαγγελματίες, τους εργαζόμενους, τους επιχειρηματίες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ