Οι ΗΠΑ σκότωσαν τον Ιρανό στρατιωτικό διοικητή Κασέμ Σουλεϊμανί για να σταματήσουν σχέδια του Ιράν να ανατινάξουν την αμερικανική πρεσβεία στην Βαγδάτη, ανέφερε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

«Πιάσαμε ένα απόλυτο τέρας και τον σκοτώσαμε και αυτό θα έπρεπε να είχε συμβεί πριν από πολύ καιρό. Το κάναμε επειδή επιδίωκε να ανατινάξει την πρεσβεία μας», είπε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο.

Παράλληλα τόνισε πως οι νέες οικονομικές κυρώσεις, που ανακοίνωσε ο ίδιος χθες, εις βάρος της Τεχεράνης, τέθηκαν ήδη σε ισχύ.

«Έγινε ήδη. Τους ενισχύσαμε. Ήταν ήδη σοβαρές, αλλά τώρα ενισχύθηκαν σημαντικά», δήλωσε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος για τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν μετά την πυραυλική επίθεση από το Ιράν ενάνται σε βάσεις που στεγάζουν Αμερικανούς στρατιώτες στο Ιράκ.

«Τις ενέκρινα πριν από λίγο με το υπουργείο Οικονομικών».

«Η συντριβή του ουκρανικού αεροσκάφους στο Ιράν ενδέχεται να οφείλεται σε λάθος»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι η φονική συντριβή του ουκρανικού αεροσκάφους στο Ιράν ενδέχεται να οφείλεται σε σφάλμα, προσθέτοντας ότι έχει ένα φοβερό αίσθημα σχετικά με το αεροπλάνο που κατέπεσε, χωρίς, εντούτοις, να παρουσιάζει κάποια απόδειξη.

«Κάποιος θα μπορούσε να έχει κάνει κάποιο λάθος» είπε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, επισημαίνοντας ότι έχει υποψίες σχετικά με το δυστύχημα, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.