Τις δικές του ξεχωριστές ευχές απηύθυνε ο Ντόναλντ Τραμπ στο κοινό του και την οικουμένη, με την αφορμή του εορτασμού του καθολικού Πάσχα.

Παρά το γεγονός ότι του έχει απαγορευθεί η πρόσβαση στο Twitter μετά τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο, ο πολυπράγμων επιχειρηματίας και τέως Πρόεδρος των ΗΠΑ έχει βρει νέους τρόπους να επικοινωνεί τα μηνύματά του σε διεθνές επίπεδο.

Ο Τραμπ πρόσφατα εγκαινίασε μια ιστοσελίδα, όπου αναρτά συχνά ανακοινώσεις και τις απόψεις του γύρω από ζητήματα της επικαιρότητας, ενώ φήμες τον θέλουν να κυκλοφορεί σύντομα και μια δική του πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Παράλληλα, για να εξασφαλίσει το ότι τα μηνύματά του θα τύχουν διεθνούς απήχησης, ο Τραμπ συχνά τα κοινοποιεί με την μορφή δελτίων Τύπου σε Αμερικανούς και μη δημοσιογράφους, στέλνοντάς τους τα μέσω e-mail.

Το τελευταίο μήνυμα του Τραμπ που κοινοποιήθηκε στην σελίδα του και αλλού είχε ως αφορμή τον εορτασμό του Πάσχα των Καθολικών και έλεγε:

«Καλό Πάσχα σε ΟΛΟΥΣ, συμπεριλαμβανομένων των ακροαριστερών ΠΑΛΑΒΩΝ που παραποίησαν το εκλογικό αποτέλεσμα των Προεδρικών μας Εκλογών και θέλουν να καταστρέψουν τη χώρα μας!»

Για πολλούς, η έκταση και το ύφος του παραπάνω μηνύματος θυμίζoυν τα tweets τα οποία δημοσίευε ανελλιπώς ο Τραμπ, όσο ακόμα είχε πρόσβαση στην πλατφόρμα του Twitter.

Αν μη τι άλλο, ο τέως Πρόεδρος φαίνεται πως δεν έχει σκοπό να εγκαταλείψει σύντομα τη ρητορική του περί παραποίησης του εκλογικού αποτελέσματος στις τελευταίες αμερικανικές εκλογές, την ήττα του στις οποίες φαίνεται δύσκολο να αναγνωρίσει.

Το μήνυμά του αυτό, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε αντιδράσεις από το κοινό και τους δημοσιογράφους.

«Ο Ιησούς δεν θα μπορούσε να τα έχει πει καλύτερα», σχολίασε ειρωνικά ο δημοσιογράφος των New York Times, Κεν Βόγκελ.

Ο πρώην λογογράφος του Τζορτζ Μπους και νυν επικριτής του Τραμπ από την αμερικανική Δεξιά, Ντέιβιντ Φραμ, έγραψε σχετικά:

«Πρόκειται για ένα «πασχαλινό» μήνυμα γεμάτο από πικρία και οργή. Είναι φοβερά αστείο το πώς ο Ντόναλντ Τραμπ δεν κατανοεί καθόλου τη χριστιανική πίστη και, ακόμη και την καταλάβαινε, θα την απέρριπτε 100%».

Μερικές ώρες αργότερα, ο Τραμπ έκανε ξανά μια απόπειρα να ευχηθεί.

Αυτή τη φορά, το μήνυμά του έλεγε απλά: «Καλό Πάσχα!».