«Δεν ξέρω τι έγινε. Δεν θυμάμαι τι έκανα». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε στους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής τι ακριβώς συνέβη το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης ο 49χρονος, ο οποίος δολοφόνησε εν ψυχρώ τον κουνιάδο του και πυροβόλησε τη σύζυγό του μέσα στο σπίτι τους στα Μέγαρα. Οταν έφτασαν οι αστυνομικοί στην οδό Μελετίου Λουκά, αντίκρισαν λουτρό αίματος και το ένα από τα τρία παιδιά της οικογένειας σε άσχημη κατάσταση, δίπλα στον θείο του.

Ολα ξεκίνησαν σύμφωνα με αστυνομικές πηγές λίγο μετά τις επτά το απόγευμα της Πέμπτης, όταν ο σωφρονιστικός υπάλληλος έφτασε στο σπίτι του γιατρού και άρχισαν να λογομαχούν. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, θεωρούσε την άτυχη γυναίκα και τον κουνιάδο του ως «υπαίτιους» για το χωρισμό του με την αδελφή του θύματος και πρώην σύζυγό του. Ο δράστης πυροβόλησε τέσσερις φορές κατά του θύματος, χτυπώντας τον στην κοιλιά και στα πόδια και κοντά στα γεννητικά του όργανα. Δεν δίστασε ακόμη να πυροβολήσει και μία φορά τη μητέρα των τριών παιδιών στο μηρό. Στο υπόγειο του σπιτιού βρισκόταν το ένα ανήλικο ηλικίας τριών ετών που έπαιζε με τον θείο του.

Κατάθεση

Εκείνος ανέφερε στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς πως «έτρεξα πάνω να δω τι συμβαίνει. Τον είδα και του φώναξα να μην τους σκοτώσει. Εκείνος έστρεψε το όπλο του εναντίον μου και με σημάδεψε, ωστόσο δεν πυροβόλησε». Παράλληλα, όπως είπε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας, «έκρυψα το παιδί στο μπάνιο του υπόγειου σπιτιού όπου και βρισκόμασταν γιατί ήθελε να σκοτώσει το παιδί. Τελικά έφυγε τρέχοντας». Ο θείος των παιδιών κάλεσε άμεσα την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ για να παραλάβουν τους τραυματίες, όπως και έγινε. Ωστόσο, ο άτυχος γιατρός άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο ασθενοφόρο. Η σύζυγός του μεταφέρθηκε στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Σε κατάσταση σοκ

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η γιαγιά των παιδιών ήταν με τα άλλα δύο ανήλικα έξω από το σπίτι και έφτασαν εκεί όταν ο δράστης είχε αποχωρήσει. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής της ΕΛ.ΑΣ. όταν έφτασαν στο σπίτι είδαν τον θείο σε κατάσταση σοκ, αλλά και το ανήλικο να κλαίει, καθώς είχε αντιληφθεί ότι κάτι κακό είχε συμβεί. Ο δράστης παραδόθηκε λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Πέμπτης, συνοδευόμενος από τη δικηγόρο του, και είπε πως «δεν ξέρω τι μου συνέβη». Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είναι σωφρονιστικός υπάλληλος, ο οποίος υπηρετούσε στον Κορυδαλλό. Τα τελευταία χρόνια βρισκόταν σε κάποια υπηρεσία γραφείου, καθώς αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, ενώ χθες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψής του. Το όπλο με το οποίο πυροβόλησε το ανδρόγυνο δεν βρέθηκε.

«Η ξαδέλφη μου είναι καλά. Ισως βγει από το νοσοκομείο τις επόμενες ημέρες. Δεν ξέραμε ότι είχαν κάποια κόντρα ή εάν ο δράστης κατηγορούσε την οικογένεια για το χωρισμό του. Στο σπίτι ήταν μόνο το ένα από τα τρία παιδιά», είπε χθες στον «Ε.Τ.» ο ξάδελφος της άτυχης μητέρας, η οποία είδε να δολοφονείται ο άντρας της μπροστά στα μάτια της. «Του φώναζα να σταματήσει. Το παιδί ούρλιαζε και το έκρυψα στο μπάνιο γιατί ήθελε να το σκοτώσει. Πήδηξα στο μπαλκόνι και είδα τον γαμπρό μου μέσα στα αίματα. Οταν έφυγε, προσπάθησα να τους βοηθήσω όσο μπορούσα», μας είπε ο αδελφός της άτυχης γυναίκας που πυροβολήθηκε.