Σε απόγνωση είναι οι κάτοικοι στην Μαλακάσα από την ανεξέλεγκτη δράση των μεταναστών που κάνουν ότι θέλουν στην περιοχή.

Μόλις την περασμένη Κυριακή αστυνομικές Δυνάμεις έσπευσαν στην πλατεία Μαλακάσας μετά από  μεγάλο καβγά που προκάλεσαν μετανάστες από τη Δομή Φιλοξενίας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων, ομάδα μεταναστών κατέκλεισε την πλατεία Μαλακάσας, οι οποίοι υπό την επήρεια μέθης ενεπλάκησαν σε μεγάλο καβγά  μεταξύ τους, κρατούσαν καδρόνια, έκλεισαν τον κεντρικό δρόμο και μάλιστα, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, χτυπούσαν τα διερχόμενα αυτοκίνητα, ενώ το μεσημέρι είχαν ανάψει φωτιά στο δασάκι της Μαλακάσας προς Άγιο Μερκούριο.

Έντρομοι οι κάτοικοι, από τη μεγάλη φασαρία, πετάχτηκαν από τα σπίτια τους και κάλεσαν την Αστυνομία, η οποία έσπευσε στο σημείο και προχώρησε σε συλλήψεις. Στη Μαλακάσα μετέβη αμέσως και ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Γιώργος Γιασημάκης.

Σήμερα σε βίντεο που δημοσιεύτηκε από το protothema.gr  φαίνεται οι μετανάστες να έχουν στήσει υπαίθριο μπάρμπεκιου, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που μπορεί να προκαλέσει η πράξη τους.

Μάλιστα πριν από τέσσερις μέρες παραλίγο να συμβεί νέο τραγικό δυστύχημα όταν ένα μικρό παιδί μεταναστών πετάχτηκε στο δρόμο και ο οδηγός φορτηγού Ι.Χ για να το αποφύγει, άλλαξε απότομο πορεία με αποτέλεσμα να βγει εκτός δρόμου, να τρακάρει και να τραυματιστεί.

Ο αντιδήμαρχος Μαλακάσας κ. Λίτσας πριν από μερικές ημέρες έστειλε επιστολή στον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότη Μηταράκη τονίζοντας: «Είναι μια κατάσταση ανεξέλεγκτη και ανοργάνωτη με αποκλειστική ευθύνη σας», αναφέρει και δυστυχώς σε συνεχείς αναφορές και προτάσεις μας ως γνώστες της περιοχής μας εισπράξαμε άρνηση.