Την υπογραφή και την αποστολή στο ΟΗΕ της συμφωνία με την Λιβύη  ανακοίνωσε το μεσημέρι του Σαββάτου ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατά την ομιλία του σε συγκέντρωση του κόμματος του. .
«Υπογράψαμε τη συμφωνία με τη Λιβύη  και τη στείλαμε στα Ηνωμένα Έθνη. Θα διατηρήσουμε την ίδια αποφασιστική στάση στο θέμα της Λιβύης. Το παιχνίδι που είχε εγκαθιδρυθεί στη Μεσόγειο, χάλασε με αυτή τη συμφωνία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος Πρόεδρος.
Ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε και στην απόφαση της Ελλάδας να απελάσει τον πρέσβη της Λιβύης αναφέροπντας χαρακτηριστικά: «Τέτοιες σκανδαλώδεις αποφάσεις δεν  πρέπει να παίρνονται. Στο παρελθόν κι εμείς το έχουμε κάνει για άλλες φάσεις, όμως οι Έλληνες δεν έπρεπε να πάρουν αυτή την απόφαση σκάνδαλο».
Tσαβούσογλου: Δε θέλουμε πόλεμο, αλλά αν χρειαστεί θα πάρουμε μέτρα…
Λίγο πριν τις δηλώσεις Ερντογάν είχε προηγηθεί Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου ο οποίος απατώντας σε ερώτηση στο τέλος της ομιλίας του στο Διεθνές Ινστιτούτο Πολιτικών Εργασιών (ΙSPI) στη Ρώμη, εάν η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει βία κατά τις δραστηριότητές της στην ανατολική Μεσόγειο, ανέφερε: « Στην Κύπρο έχουμε πει πως δεν πρέπει να γίνονται μονομερείς ενέργειες και προτείνουμε τα έσοδα να μοιραστούν μέσω επιτροπής. Εμείς αυτό το δηλώσαμε στους Ελληνοκύπριους, στην Ελλάδα στην ΕΕ και στον ΟΗΕ. ( Στην ανατολική Μεσόγειο) εμείς δεν θέλουμε να πολεμήσουμε με κανέναν, αλλά αν χρειαστεί να προστατεύσω τα πλοία μου, θα πάρω όλα τα απαραίτητα μέτρα, όποια και να είναι αυτά!»
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ πρόσθεσε ότι η Τουρκία προτείνει να μην γίνονται μονομερείς δραστηριότητες έρευνας φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο και τα έσοδα να διαμοιραστούν μέσω επιτροπής που θα ιδρυθεί. «Εμείς αυτό το προωθήσαμε στους Ε/Κ, στην Ελλάδα, στην ΕΕ, μέχρι και τα ΗΕ, σε όλους. Αλλά αν δεν θέλουν συνεργασία κι εγώ θα στείλω τα πλοία μου. Εμείς δεν θέλουμε να πολεμήσουμε με κανέναν αλλά αν χρειαστεί να προστατεύσω τα πλοία μου, θα πάρω όλα τα απαραίτητα μέτρα, όποια και να είναι», ανέφερε.