Ούτε μια μέρα δεν προτίθεται να αφήσει αναξιοποίητη ο πρωθυπουργός με την επιστροφή του τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Ταξίδια εκτός Ελλάδος, ΔΕΘ και νομοθετικές πρωτοβουλίες με στόχο τις φοροελαφρύνσεις αλλά και παρεμβάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ατζέντας του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Την ερχόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός ξεκινά τον «μαραθώνιο» των διεθνών επαφών του από το Παρίσι και το τετ α τετ με τον Εμανουέλ Μακρόν ενώ στο τέλος Αυγούστου έχει προγραμματιστεί η συνάντηση με την Ανγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο. Επόμενος «σταθμός» η Ολλανδία στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου. Η διαπραγμάτευση για τη μείωση των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων θα συνεχιστεί με μια σειρά από προγραμματισμένα ραντεβού σε Ευρώπη και Αμερική και, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, πρόκειται για έναν «στόχο εφικτό και πραγματοποιήσιμο και μπορεί να έχουμε πολύ θετικά αποτελέσματα σε αυτόν τον τομέα».

Με την επιστροφή του στην Αθήνα, ο κ. Μητσοτάκης θα ετοιμάσει τις αποσκευές του για τη ΔΕΘ, στην πρώτη ομιλία του ως πρωθυπουργός, όπου θα δώσει το στίγμα της οικονομικής πολιτικής και των κυβερνητικών στόχων.

Σχετικά με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα έλθουν στη Βουλή από τον Σεπτέμβριο ο βουλευτής Ν.Δ. Κώστας Καραγκούνης με δηλώσεις του στο «Πρακτορείο 104,9 fm» ανέφερε πως αναμένεται η συνέχεια του φορολογικού νομοσχεδίου με φοροελαφρύνσεις, τόσο για φυσικά πρόσωπα όσο και για τις επιχειρήσεις. Ερωτηθείς ποιες ομάδες θα ωφεληθούν απάντησε: «Η μεσαία τάξη -αυτή είναι η δέσμευση του πρωθυπουργού και της Ν.Δ. πριν τις εκλογές- αυτοί οι οποίοι παράγουν και δυστυχώς έβλεπαν το διαθέσιμο εισόδημά τους να περιορίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό». «Το σημαντικό που έχει πετύχει η κυβέρνηση μέχρι τώρα είναι ότι έχει δώσει αυτό το ισχυρό μήνυμα και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό -και στις αγορές και στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις- ότι στην Ελλάδα αλλάζει το οικονομικό κλίμα», δήλωσε αποτιμώντας τις πρώτες σαράντα μέρες της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία.

«Το σημαντικό είναι να δώσουμε το θετικό στίγμα που χρειάζεται ότι κάτι αλλάζει στην ελληνική οικονομία, ότι κάτι αλλάζει στη χώρα σε διάφορους τομείς, που είχαμε πει πριν από τις εκλογές ότι θέλουμε να αλλάξουμε –όχι μόνο στην οικονομία, αλλά και στα ζητήματα της παιδείας και στα ζητήματα της υγείας και στα πολύ σημαντικά ζητήματα της ασφάλειας», επισήμανε ο κ. Καραγκούνης: «Αυτή τη στιγμή η ελληνική οικονομία είναι ένα ελατήριο πεπιεσμένο και αν υπάρξουν οι κατάλληλες πολιτικές και οι κατάλληλες οικονομικές συνθήκες, που αυτό προσπαθεί τον τελευταίο ενάμιση μήνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η νέα κυβέρνηση, εκεί μπορεί να έχουμε μια εκτίναξη της ελληνικής οικονομίας. Βεβαίως θέλει δουλειά και εξαρτάται πάρα πολύ και από τις ευρωπαϊκές και διεθνείς συνθήκες– εκεί υπάρχουν τεράστια προβλήματα», τόνισε.

Μία από τις πολιτικές επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να βρίσκεται στη Βουλή στην «Ωρα του πρωθυπουργού» και απόφαση της κυβέρνησης είναι να μη μένει αναπάντητη καμία καταγγελία πολιτικού αρχηγού ώστε να δημιουργούνται εντυπώσεις.

Επίσης, μεγάλο στοίχημα, μετά από τη μίνι απόδραση του Δεκαπενταύγουστου, είναι η επένδυση στο Ελληνικό. Στόχος είναι μέχρι την Τρίτη 27 Αυγούστου να εγκριθούν οι τρεις πρώτες κοινές υπουργικές αποφάσεις (ΚΥΑ) που αφορούν το πάρκο, το παράκτιο μέτωπο και το καζίνο στο Ελληνικό, ενώ η τέταρτη και τελευταία ΚΥΑ που αφορά τις υπόλοιπες ζώνες πολεοδόμησης έχει ως στόχο την ολοκλήρωσή της μέχρι τις 30 Αυγούστου.