O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Βουλή για το άνοιγμα άλλων τομέων της αγοράς είπε ότι αυτοί μπορούν να περιμένουν καθώς προτεραιότητα είναι το άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων.

«Επόμενη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων και οι άλλες δραστηριότητες μπορούν να περιμένουν» ήταν η φράση που είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι η χώρα βαδίζει με μικρά και προσεκτικά βήματα στην μερική κανονικότητα.  Για τα εμβόλια είπε ότι δυστυχώς η παραγωγική δραστηριότητα δεν είναι σταθερή και έτσι είμαστε αναγκασμένοι να ακολουθούμε τους διεθνείς κανόνες για την παραλαβή τους. Είπε ακόμα ότι στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη του ευρωπαϊκού συμβουλίου θα θέσει το θέμα του διεθνούς πιστοποιητικού.

Eίπε ακόμα ότι πρέπει να αυξηθούν οι πιέσεις στην Pfizer έτσι ώστε να είναι συνεπής στα χρονοδιαγράμματα παράδοσης των εμβολίων.

«Κλείνει ο πρώτος κύκλος των εμβολιασμών για υγειονομικούς και των άνω των 85. 144 νέα σημεία εμβολιασμού από σήμερα. Ο ρυθμός των εμβολιασμών θα ακολουθεί τον ρυθμό των παραλαβών. Χθες ξεκίνησε και η έκδοση του ψηφιακού πιστοποιητικού. Αύριο θα θέσω στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και την πρόταση για το πιστοποιητικό. Αλλά και την άμεση έγκριση των εμβολίων που είναι σε στάδιο αδειοδότησης. Και να πιέσουμε τη Pfizer να είναι συνεπής στα χρονοδιαγράμματα που έχουμε συμφωνήσει».