Πήγες του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας υποστηρίζουν, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, πως ελληνικά μαχητικά κλείδωσαν σκόπιμα με τα ραντάρ τους τουρκικά F-16 που εκτελούσαν καθήκοντα του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται η Άγκυρα αυτή η παρενόχληση από την Ελλάδα είναι μια προσπάθεια στόχευσης των δραστηριοτήτων του ΝΑΤΟ, ενώ προσθέτει ότι η Ελλάδα δεν διστάζει να ρισκάρει τις Νατοϊκές αποστολές για να παρενοχλήσει την Τουρκία.

Η Τουρκία πρόσθεσε πως έδωσε την απαραίτητη απάντηση στην ενέργεια αυτή με αποτέλεσμα τα ελληνικά μαχητικά να απομακρυνθούν από την περιοχή

Η Άγκυρα έκανε επίσης γνωστό πως το θέμα διαβιβάστηκε στις αρχές του ΝΑΤΟ από το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ότι ο Έλληνας στρατιωτικός ακόλουθος κλήθηκε στο υπουργείο.

Από την πλευρά του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε σε διπλωματικές πρωτοβουλίες με τους αρμόδιους φορείς, όπου επισημάνθηκε, ότι τέτοιες παρενοχλήσεις είναι ασυμβίβαστες με τη συμμαχία και ότι, η Ελλάδα επιδιώκει να αυξήσει τις εντάσεις.