Προβληματισμό έχει προκαλέσει το κενό μνήμης που φέρεται να είχε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στην προσπάθειά του να πει ένα ανέκδοτο σχετικά με τον γάμο της κόρης του.

Κατά την ολοκλήρωση της ομιλίας του ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε μεγαλύτερη θρησκευτική συνεργασία και μίλησε για τον γάμο της κόρης του Άσλεϊ με τον Εβραίο γιατρό Χάουαρντ Κρέιν το 2012.

Ωστόσο, ξέχασε το τραγούδι του γάμου της κόρης του Άσλεϊ, που ήταν βασικό για την ιστορία που ήθελε να πει. Όσο και αν έστυψε το μυαλό του, δεν κατάφερε να το θυμηθεί.

“Θέλαμε να κάνουμε συνδυαστικά καθολικό-εβραϊκό γάμο. Και είχαμε έναν εβραϊκό θόλο στο ιερό και ήταν… συνδυασμός των θρησκειών. Τώρα, σε κάποιους δεν θα αρέσει αυτό, αλλά το μυστήριο τέλεσε ένας καθολικός ιερέας και ένας εβραίος ραββίνος”  εξηγούσε, όταν μίλησε για τον αγαπημένο του καθολικό ύμνο που ήθελε να ακουστεί στον γάμο.

“Ζήτησα μόνο για ένα πράγμα. Υπάρχει ένας ψαλμός, ένας ύμνος, ο αγαπημένος μου στην Καθολική Εκκλησία, και είναι ένας ψαλμός που μιλά για τη ζωή. Και ζήτησα αυτόν τον ύμνο” είπε. Στη συνέχεια προσπάθησε να περιγράψει άλλο ένα τραγούδι που ακούστηκε, πιθανόν στη διάρκεια του παραδοσιακού εβραϊκού χορού “Hora” όταν οι καλεσμένοι σηκώνουν τις καρέκλες με τον γαμπρό και τη νύφη στον αέρα.

“Και έπαιξαν και… Το μυαλό μου μπλόκαρε τώρα. Ποιος τραγούδι ακούγεται όταν όλοι είναι στην καρέκλα; Δεν μπορώ να το θυμηθώ. Τελοσπάντων. Και αυτό ήταν το τραγούδι που έπαιξε”.