«Υπάρχει μία προσπάθεια να κατηγορηθεί η κυβέρνηση για απόκρυψη νεκρών. Οι νεκροί δεν αποκρύπτονται», επεσήμανε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος. 

Για τις ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για νεκρούς απάντησε:

«Ο κ. Πολάκης δεν είπε πως χρειάζεται σφραγίδα του ιατροδικαστή, είναι διαστρέβλωση της δήλωσης. Οι πληροφορίες έρχονταν από διαφορετικές υπηρεσίες και έπρεπε να διασταυρωθούν, να υπάρξει σαφής εικόνα. Μόλις επιβεβαιώθηκαν, εγώ ο ίδιος στις 2:30 είπα για 20 νεκρούς. Υπάρχει μία προσπάθεια να κατηγορηθεί η κυβέρνηση για απόκρυψη νεκρών. Οι νεκροί δεν αποκρύπτονται. Για να ενημερώσει η κυβέρνηση πρέπει να έχει διασταυρωμένες πληροφορίες, αυτό ακριβώς κάναμε». 

Για τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων απάντησε:

«Για τα 2.500 αυθαίρετα σε δασική έκταση και τα 685 στον αιγιαλό αφορούν την Αττική. Στόχος είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να αποφευχθούν στο μέλλον φυσικές καταστροφές. Η προτεραιοποίηση της λίστας προχωράει. Θα κάνουμε ότι είναι αναγκαίο για να προστατέψουμε την Αττική και τη χώρα από μία αντίστοιχη μελλοντική καταστροφή».

Για τις καταγγελίες Μπουρνούς που μίλησε για πλαστογράφηση εγγράφων: 

Η ενημέρωση από την Πυροσβεστική είναι πως μέσα σε ελάχιστο χρόνο δεν ήταν δυνατή η απομάκρυνση κατοίκων από έναν οικισμό με 15.000 κατοίκους. Στο πλαίσιο της διάσωσής τους, η Πυροσβεστική έκανε εισήγηση. Δεν πρέπει ακόμα να καταλογίσουμε ευθύνες στον οποιοδήποτε. Εγώ δεν είμαι δικαστής ή διαιτητής. Θα καταλογιστούν οι σχετικές ευθύνες εάν και εφόσον υπάρχουν.

Για τις καταγγελίες στη συνέντευξη Μητσοτάκη: 

Έχει πολύ συγκεκριμένες ευθύνες, ήταν κομμάτι του πολιτικού προσωπικού που κυβερνούσε για 40 χρόνια. Μπορείτε να ελέγξετε την προσωπική του ιστορία για να δείτε αν διόρισε κολλητούς.

Για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων:

Όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις μετέφεραν την ημερομηνία για τη νομιμοποίηση. Επί των ημερών μας δεν έχει δοθεί η δυνατότητα νομιμοποίησης ούτε ενός παραπάνω αυθαιρέτου σε σχέση με τους νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων.