Στην τελική ευθεία για το έκτακτο συνέδριό του, βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής, που δίνει ραντεβού συσπείρωσης για το επόμενο Σαββατοκύριακο 30 και 31 Μαρτίου στο ΣΕΦ.

Το Συνέδριο, από μόνο του, έχει ως βασικό στόχο την ενιαιοποίηση του κόμματος, δεδομένης όμως της έστω και άτυπης προεκλογικής περιόδου, οι επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη σκοπεύουν να θέσουν ευθέως τα διλήμματα ενόψει της κάλπης, όποτε και αν αυτή στηθεί. Με κεντρικό σύνθημα «Πρωταγωνιστές Ξανά ή νέες περιπέτειες», η Φώφη Γεννηματά θα περιγράψει στην ομιλία της πως είτε το Κίνημα Αλλαγής θα στηριχθεί ενεργά από τους πολίτες στην κάλπη, είτε η χώρα θα μπει εκ νέου σε περιπέτειες.

Η πρόεδρος του κόμματος αναμένεται, εξάλλου, να επιτεθεί τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στην αξιωματική αντιπολίτευση, για μία σειρά από θέματα. Στην οικονομία, θα υποστηρίξει ότι φαινομενικά μόνο βγήκαμε από τα μνημόνια, αλλά στην πραγματικότητα νέοι κίνδυνοι ελλοχεύουν για την χώρα, την ώρα που λύση σε αυτούς κάθε άλλο παρά αποτελεί η πρόταση της ΝΔ, που δεν επενδύει στην κοινωνική πολιτική, ενώ παράλληλα αρνείται να κάνει στοιχειώδη αυτοκριτική για την περίοδο Καραμανλή, οπότε και εκτροχιάστηκε η χώρα. Θα μιλήσει ακόμα για την εξωτερική πολιτική και δη τη Συμφωνία των Πρεσπών, την κατάσταση στην Υγεία και την Παιδεία της χώρας, το μεταναστευτικό και όλα τα μείζονα θέματα στην παρούσα συγκυρία.

Η Φώφη Γεννηματά θα παρουσιάσει το σχέδιο του Κινήματος Αλλαγής, εν είδει πολιτικής πρότασης που κατατίθεται στους πολίτες λίγο πριν από τις εκλογές, αλλά και προγραμματικής πρότασης που θα κατατεθεί στις άλλες πολιτικές δυνάμεις μετεκλογικά, εφόσον το κόμμα της λάβει διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Έτσι, θα ξεκαθαρίσει με τον τρόπο της πως είτε οι πολίτες θα στηρίξουν το Κίνημα Αλλαγής προκειμένου να μπορέσει να εγγυηθεί μία διακυβέρνηση σε προοδευτική κατεύθυνση, είτε αν δεν το στηρίξουν, δεν θα μπορεί κανείς να του ‘ζητήσει τον λόγο’ σε περίπτωση ακυβερνησίας την επομένη των εκλογών. Για αυτό και δεν αποκλείεται να επαναλάβει την ανάγκη κάθε πολιτικό κόμμα να αναλάβει την ευθύνη που θα του αναλογεί, δεδομένης της δύναμής του στην κάλπη.

Μεταξύ των συνθημάτων που θα δώσουν το ‘παρών’ στο Συνέδριο, σε πράσινο και κόκκινο φόντο, θα είναι ακόμα το «δυνατά μπροστά» και το «προχωράμε μαζί», με τη Χαριλάου Τρικούπη να καλεί τους πολίτες του ευρύτερου χώρου να στηρίξουν την προσπάθειά της, καθώς και το «η Κεντροαριστερά είναι εδώ», που σηματοδοτεί και αυτό με τη σειρά του ότι δεν πρόκειται για ένα νέο ΠΑΣΟΚ, αλλά για μία ολόκληρη παράταξη υπό την ομπρέλα του Κινήματος Αλλαγής, απαντώντας σε όσους απεργάζονται σενάρια επιστροφής στο παρελθόν, εντός και εκτός του κόμματος.

Η Φώφη Γεννηματά θα κλείσει εξάλλου τη συζήτηση γύρω από το θέμα επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας το ‘στοίχημα’ που μπήκε με συνιδρυτές του νέου κόμματος 212.000 πολίτες τον Νοέμβριο του 2017, αλλά και πως το Κίνημα Αλλαγής τιμά και σέβεται την διαχρονική παρουσία και πορεία του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας πως χωρίς αυτό δεν θα υπήρχε, αλλά και πως μόνο με αυτό δεν γίνεται…
Matrxi24.gr