Την κατάθεση τροπολογίας με την οποία θα διευκολύνεται η έκδοση επιχειρηματικής βίζας ή αλλιώς Business Visa ανακοίνωσε από το βήμα την Πέμπτη ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών

Όπως ανέφερε ο υπουργός η συγκεκριμένη τροπολογία θα κατατεθεί την ερχόμενη Τρίτη, 14/1/2010, στο πλαίσιο της β’ ανάγνωσης του νομοσχεδίου “Ρυθμίσεις για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση” από τις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές.

Σύμφωνα με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη,  είναι μια διευκόλυνση που δίνουμε στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα να προσκαλεί εταίρους της από το εξωτερικό κατά προτεραιότητα.

Η τροπολογία για την Business Visa που θα κατατεθεί στο νομοσχέδιο για το Brexit, αφορά πολίτες τρίτων χωρών που επιθυμούν να επισκεφθούν την Ελλάδα, προκειμένου να συμμετάσχουν σε συνέδρια, εκθέσεις, συναντήσεις, διασκέψεις ή εκδηλώσεις επιχειρηματικού χαρακτήρα χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν τη συνήθη γραφειοκρατική διαδικασία έκδοσης visa.

Σε αυτήν την περίπτωση, Έλληνες πολίτες θα υποβάλουν στις αρμόδιες Προξενικές Αρχές ένα τυποποιημένο έντυπο πρόσκλησης, αναλαμβάνοντας παράλληλα την ευθύνη για τη φιλοξενία των αιτούντων θεώρηση.

Η θεσμοθέτηση της «Επιχειρηματικής Πρόσκλησης» εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο προσέλκυσης επενδύσεων και διαμόρφωσης ενός φιλοεπιχειρηματικού και φιλοεπενδυτικού περιβάλλοντος.