Έντονες είναι οι αντιδράσεις στον δημοσιογραφικό κόσμο έπειτα από τη δημοσίευση του σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τα χρήματα που δόθηκαν στα ΜΜΕ εν μέσω πανδημίας.

Βέβαια, όπως ήταν αναμενόμενο το εν λόγω θέμα σχολιάζεται ποικιλοτρόπως στα social media, ενώ έχει γίνει πρώτο trend στο twitter με το hashtag #syriza.

Το σποτ το οποίο κατήγγειλε η ΕΣΗΕΑ με επιστολή της προς τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη, έχει επισύρει σωρεία επικριτικών αναρτήσεων από πολιτικούς, δημοσιογράφους και απλούς χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ακολουθούν ενδεικτικά κάποιες αναρτήσεις:

Άδωνις Γεωργιάδης

@AdonisGeorgiadi

Με το χυδαίο αυτό τηλεοπτικό σποτ ο Σύριζα κατόρθωσε να κατηγορήσει όλους ανεξαιρέτως τους δημοσιογράφους, ως όργανα των εργοδοτών τους και άρα ανθρώπους χωρίς δική τους άποψη και ταυτοχρόνως να δείξει για άλλη μια φορά το ολοκληρωτικό του αποκρουστικό πρόσωπο. Εύγε!

423 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Giorgos Koumoutsakos@GKoumoutsakos

Το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ είναι βαθιά αντιδημοκρατικό, εμπαθές και εκδικητικό. Αδυνατώντας να κρύψουν τη γονιδιακή ολοκληρωτική τους νοοτροπία, προσβάλλουν και διασύρουν το σύνολο της δημοσιογραφίας.
Έτσι,κατέληξαν και πάλι,από ψευδο-εισαγγελείς, κατηγορούμενοι.
Απόσυρση ή μόνη επιλογή.

82 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Γιώργος Καραμέρος@karameros

Απαράδεκτη η κυβέρνηση για την αδιαφάνεια στη λίστα χρηματοδότησης στα ΜΜΕ.
Δύο φορές απαράδεκτος ο ΣΥΡΙΖΑ ως προς το σποτ που τσουβαλιάζει όλους τους τηλεοπτικούς δημοσιογράφους ότι τα παίρνουνε. Κρίμα

Προβολή εικόνας στο Twitter
285 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Corina Vasilopoulou@CorinaVasilopou

Είμαι δημοσιογράφος. Δεν πήρα χρήματα σε μέσο που μου ανήκει. Δεν αποκάλεσα τον Κυριάκο Μωυσή. Το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ είναι άθλιο γιατί τσουβαλιάζει δημοσιογράφους και δεν αγγίζει αφεντικά. Και είναι από τις λίγες φορές που συντάσσομαι με ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ. https://twitter.com/destroxiii/status/1274114103699783683 

DestroGrenadier@destroxiii

Με το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ μπορείς να τσατιστεις αν

1) Είσαι δημοσιογράφος
2) Πήρες χρήματα σε μέσο που σου ανήκει
3) Αποκάλεσες τον Κυριάκο Μωυσή ή μετρούσες τις τρίχες του Πέτσα

Οι παραπάνω προϋποθέσεις πρέπει να πληρούνται αθροιστικά

43 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Latinopoulou@latinopoulou

Με ένα χυδαίο σποτ, αισθητικής 90s, ο επέλεξε να μηδενίσει, να ισοπεδώσει κ να λοιδορήσει το λειτούργημα του δημοσιογράφου, λέγοντας πως όλοι τα παίρνουν θυμίζοντας το «αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι»
Κατάντια δίχως τέλος.

Υ.Γ. Αλήθεια η ΕΣΗΕΑ ακούει; Βλέπει; Υπάρχει;

182 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Lina Kleitou@LKleitou

Ενα μεγάλο Μπράβο! στην επικοινωνία και την στρατηγική Συριζα.Με το κατάπτυστο, συκοφαντικό, φασιστικό σποτ που κυκλοφόρησε, τσουβαλιάζοντας τους δημοσιογράφους, κατάφερε να τους βρίζουν οι πάντες, με σημαιοφόρους τους αριστερούς Πάντα τέτοια σύντροφοι!

101 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Γιώργος Σμυρλής@smyrlis

Με αυτό το σποτάκι, ο ΣΥΡΙΖΑ μας εξηγεί τί έκανε στα χρόνια της διακυβέρνησής του, ώστε να τον υποστηρίζουν κάποιοι «δημοσιογράφοι» https://twitter.com/syriza_gr/status/1273974623697338373 

ΣΥΡΙΖΑ@syriza_gr

20 εκατομμύρια ευρώ ακόμη και σε ανύπαρκτα ΜΜΕ, χωρίς κριτήρια, χωρίς διαφάνεια, χωρίς λογαριασμό.

Ενσωματωμένο βίντεο

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Γιώργος Σμυρλής

Το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ

Στο βίντεο αρχικά εμφανίζεται μια παρουσιάστρια που λέει στον θεατή «ο πρωθυπουργός…» και τότε αρχίζει να «βρέχει» χρήματα…

Αμέσως η παρουσιάστρια, συνεχίζει λέγοντας «Ο πρωθυπουργός μας» και τότε αρχίζουν να πέφτουν ακόμα περισσότερα λεφτά, με την ίδια να αφήνει το κείμενο που διαβάζει και αρχίζει και μαζεύει τα χρήματα, λέγοντας: «Ο Κυριάκος μας».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι μάσκες του ΣΥΡΙΖΑ έπεσαν. Αντιτίθεται στον έλεγχο για τα μέσα ενημέρωσης που συμμετείχαν στην εκστρατεία ενημέρωσης για τον κορονοϊό και τα ποσά που τους καταβάλλονται.

Φτάνει μάλιστα στην αθλιότητα να εκτοξεύει απειλές κατά του Υπουργείου Οικονομικών το οποίο εκ του νόμου δεν έχει καμία εμπλοκή στην κατανομή των πόρων παρά μόνο στο συνολικό ποσό που διατίθεται.

‘Ο,τι κι αν κάνει, δεν μπορεί να ξεφύγει από ένα ερώτημα: Πόσα χρήματα δόθηκαν στο Μέσο με το οποίο ταυτίζεται ο κ. Τσίπρας στην περίοδο που κυβερνούσε;».

Η ΕΣΗΕΑ απέστειλε την επιστολή στο ρικής Επιτροπής του «ΣΥΡΙΖΑ» κύριο Πάνο Σκουρλέτη, διαμαρτυρόμενη για video που διασύρει τους Έλληνες δημοσιογράφους. Η επιστολή έχει ως εξής:

«Κύριε Σκουρλέτη,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στηλιτεύει τον απαράδεκτο διασυρμό συλλήβδην του δημοσιογραφικού κόσμου μέσω του προκλητικού video που δημοσιεύσατε στο βωμό της πολιτικής αντιπαράθεσης και της αντιπολιτευτικής τακτικής.

Η ΕΣΗΕΑ διαχρονικά και σταθερά ζητεί διαφάνεια και ισοτιμία σε οποιαδήποτε διαδικασία σχετίζεται, άμεσα ή έμμεσα, με οικονομική ενίσχυση των ΜΜΕ.

Σας υπενθυμίζουμε, άλλωστε, ότι με επιστολή μας μέσα στον Μάιο σας απευθύναμε, όπως και σε όλα τα κόμματα, πρόσκληση για συνάντηση, προκειμένου να συζητήσουμε το φλέγον ζήτημα της ενίσχυσης του έντυπου Τύπου και τα κριτήρια που θα τη διέπουν. Δυστυχώς, δεν ανταποκριθήκατε. Αντίθετα, επιλέγετε να επιτίθεστε στο σύνολο των δημοσιογράφων που στην πλειονότητά τους εργάζονται -όσοι έχουν ακόμη δουλειά- κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς εργασιακές και μισθολογικές συνθήκες».