«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου επιβεβαίωσε σήμερα, εμμέσως πλην σαφώς, ότι παρακολουθούνται και άλλα πολιτικά πρόσωπα, όπως η εφημερίδα Καθημερινή είχε αποκαλύψει προ ημερών», υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ειδικότερα, αναφέρει σε ανακοίνωση του ότι σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων ο κ. Οικονόμου «απάντησε ότι ‘δεν είναι σε γνώση της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού αντίστοιχο ζήτημα με αυτό του κ. Ανδρουλάκη’». «Δηλαδή», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «δεν απέκλεισε να υπάρχει παρόμοιο ζήτημα, αλλά αν υπάρχει ούτε αυτό είναι σε γνώση του κ. Μητσοτάκη». «Με άλλα λόγια, προεξόφλησε ότι και άλλες παρακολουθήσεις να αποκαλυφθούν, θα τις φορτώσει όλες στον αποπεμφθέντα Κοντολέοντα και στον ανιψιό του και μέχρι προχθές αντ´ αυτού, κ. Δημητριάδη», συνεχίζει.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι αυτό «βολικό ακούγεται», όμως, σημειώνει, «ας γνωρίζει ότι, με βάση το Σύνταγμα, η ευθύνη του πρωθυπουργού, που μάλιστα είχε μεταφέρει την ΕΥΠ στο δικό του γραφείο, είναι αντικειμενική και αμετάθετη».

 

Η αξιωματική αντιπολίτευση υπογραμμίζει, επιπλέον, ότι από την απάντηση του κ. Οικονόμου προκύπτει ένα ερώτημα: «Ας υποθέσουμε ότι όντως ο κ. Μητσοτάκης είναι εγκληματικά επικίνδυνος και δεν γνωρίζει, αλήθεια δεν είχε την περιέργεια όταν απέπεμψε τους κ.κ. Δημητριάδη και Κοντολέοντα να τους ρωτήσει εάν η ΕΥΠ παρακολουθούσε και άλλους πολιτικούς; Πήρε κάποια απάντηση; Και αν ναι, ποια ήταν αυτή;».

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός «σε κάθε περίπτωση, είναι τόσο βαθιά ένοχος που κάθε του κίνηση, κάθε του λέξη, τον αποκαλύπτει ακόμη περισσότερο».