“Δυο μήνες μόνο κράτησε η συμμόρφωση της Κυβέρνησης στις δικαστικές αποφάσεις με τις οποίες ακυρώθηκαν οι παράνομες-κομματικές τοποθετήσεις προϊσταμένων στις φυλακές. Με νέα απόφαση του αρμόδιου γεν. γραμματέα, και μάλιστα στην καρδιά του καλοκαιριού, αποπέμπονται οι δικαιωθέντες δικαστικά υπάλληλοι και στη θέση τους επαναφέρονται οι κομματικές επιλογές της ΝΔ”, ισχυρίζονται σε κοινή τους ανακοίνωση ο τομεάρχης Δικαιοσύνης και ο αναπληρωτής τομεάρχης Προστασίας του πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι:

“Μάλιστα η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να περιορίσει τυχόν νέες «επώδυνες» δικαστικές περιπέτειες, πέρασε πρόσφατα σχετική διάταξη νόμου (N. 4937/2022) για την «κατ’ εξαίρεσιν» τοποθέτηση «αρεστών» προϊσταμένων στις φυλακές. Τότε είχαμε προβλέψει στη Βουλή την επαπειλούμενη μεθόδευση της εκτέλεσης των δικαστικών αποφάσεων για λίγες μέρες και τον συνακόλουθο εμπαιγμό των στελεχών.

Όπως φάνηκε ο δεξιός πελατειασμός δεν σταματά ακόμα και μπροστά στη Δικαιοσύνη: το κομματικό γιουρούσι της ΝΔ στις φυλακές περιφρονεί τις αποφάσεις των δικαστηρίων και απαξιώνει το δικαίωμα των πολιτών για δικαστική προστασία. Το πελατειακό κράτος του Μητσοτάκη απειλεί ξεκάθαρα τα θεμέλια του κράτους δικαίου· η επιστροφή στην κανονικότητα είναι πλέον ανάγκη!”