Κρεσέντο υποκρισίας από τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί η επιλογή να προτείνει το άνοιγμα της εστίασης πιέζοντας την κυβέρνηση να αγνοήσει την επιτροπή των επιδημιολόγων, την ίδια ώρα που καταγγέλλει την κυβέρνηση για παρεμβάσεις στην επιτροπή!

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ συλλαμβάνεται έκθετος στα μάτια των πολιτών κατά την περίοδο της πανδημίας και αποκαλύπτονται οι πραγματικές του επιδιώξεις. Παγιδευμένος στη στρατηγική του λαϊκισμού και του εφήμερου κέρδους από την εκμετάλλευση της κρίσης της πανδημίας, ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύφθηκε και χθες στους Ελληνες πολίτες. Και έδειξε με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι η διαμαρτυρία περί παρεμβάσεων στην επιτροπή των επιδημιολόγων δεν είναι τίποτε άλλο παρά «κροκοδείλια δάκρυα», καθώς την ίδια ώρα που μιλά για παρεμβάσεις, παρεμβαίνει ο ίδιος:

«Καλούμε επιτέλους τον κ. Μητσοτάκη να πάρει μέτρα για τις πραγματικές εστίες υπερμετάδοσης και να προχωρήσει παράλληλα σε ένα ελεγχόμενο άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα», αναφέρει μεταξύ άλλων η αξιωματική αντιπολίτευση στη χθεσινή της ανακοίνωση. 

Περί κανόνων

«Να εφαρμοστούν κανόνες ασφάλειας που θα επιτρέψουν το αυτονόητο: την κοινωνική ζωή με όρους σεβασμού και διασφάλισης της υγειονομικής σταθερότητας της χώρας», συνεχίζει, κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση ότι «συνεχίζει το πιο μακρόχρονο και αποτυχημένο lockdown της Ευρώπης» και «έχει οδηγήσει την κοινωνία στα όριά της και τη χώρα σε ένα τραγικό θέατρο του παραλόγου, με την κόπωση από την αποτυχημένη στρατηγική που εφαρμόζεται εδώ και έξι μήνες, ενώ το ΕΣΥ παραμένει υπό κατάρρευση και τα κρούσματα εκτός ελέγχου».

Με μία ανακοίνωση που αποτελεί δημόσια και άμεση πίεση στην επιτροπή των επιδημιολόγων, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει το άνοιγμα της εστίασης. Προφανώς, η ενέργεια αυτή έχει να κάνει με την προσπάθεια της Κουμουνδούρου να δείξει ότι στηρίζει τον κλάδο της εστίασης, που πιέζεται από τα μέτρα προστασίας. Σχετίζεται επίσης και με την «οσμή» που κυριαρχεί από χθες ότι το άνοιγμα της εστίασης νωρίτερα από τις 14 Μαΐου συζητείται ως μέτρο για την αποφυγή εικόνων συνωστισμού στις πλατείες και επιπρόσθετου κινδύνου διασποράς της νόσου, από τα κορονοπάρτι.

Πιέζει, δε, για άνοιγμα της εστίασης ο ΣΥΡΙΖΑ, την ίδια στιγμή που εγκαλεί τους υπουργούς της κυβέρνησης για «πλειοδοσία στα τηλεπαράθυρα, ερήμην των επιστημόνων, για το ποιος θα ανοίξει περισσότερες δραστηριότητες».

Η υποκρισία και την ίδια στιγμή η μικροκομματική λογική που επικρατούν στον ΣΥΡΙΖΑ «αγγίζουν» ταβάνι και αναμένεται να κορυφωθούν όσο γίνεται πιο δυνατό το φως στο τούνελ και αρχίζει και φαίνεται το σημείο που η κατάσταση θα αρχίζει να αποσυμπιέζεται και η κανονικότητα (βοηθούντος και του προγράμματος εμβολιασμού «Ελευθερία») σταδιακά θα επιστρέφει.

Σιωπή

Σε αυτό το κλίμα, μάταια περιμένουν οι πολίτες γύρω από την πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι ή την πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη από την αξιωματική αντιπολίτευση να πει μία κουβέντα για τα κορονοπάρτι. Οπως «αγκάλιασε» διά της σιωπής ή της έμμεσης στήριξης και άμεσης συμμετοχής τις διαδηλώσεις υπέρ του Κουφοντίνα, διά της σιωπής αρνείται να καταδικάσει τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες σε αυτά. Οι λόγοι που εξηγούν τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι:

  • Πρώτον, η άρνησή του να έρθει σε κόντρα με τους λούμπεν ψηφοφόρους του που συμμετέχουν σε αυτά τα κορονοπάρτι, θεωρώντας ότι είναι αντικυβερνητική στάση ή κάτι τέτοιο.
  • Δεύτερον, διότι συστηματικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έρχεται σε αντίθεση με καμία συμπεριφορά, στάση ή ενέργεια που δυσκολεύει τον έλεγχο της πανδημίας και απομακρύνει το χρονικό σημείο ανάκτησης του ελέγχου και επιστροφής της κανονικότητας.

Και έτσι φτάσαμε σε άλλο ένα αντιφατικό γεγονός, σε άλλο ένα ρεσιτάλ υποκρισίας. Εναν και πλέον χρόνο από την αρχή της πανδημίας, ο ΣΥΡΙΖΑ να χαλάει τον κόσμο για τα fake news περί πάρτι παραγόντων (όπως π.χ. το δήθεν πάρτι του ΕΟΔΥ), αλλά να κάνει πως δεν βλέπει τα κορονοπάρτι και να αδιαφορεί για τον κίνδυνο μεγαλύτερης διασποράς της νόσου.