“Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στηρίζει κάθε πρωτοβουλία για αποκλιμάκωση και διασφάλιση της ειρήνης στην Ουκρανία σε αυτές τις εξαιρετικά κρίσιμες στιγμές”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου προσθέτοντας ότι:

“Η παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και η υπονόμευση της Συμφωνίας του Μινσκ με την αναγνώριση των αποσχισθεισών περιοχών στο Ντονμπάς από τη Ρωσική Ομοσπονδία, αποτελεί ανησυχητική εξέλιξη που εγκυμονεί κινδύνους ευρύτερης ανάφλεξης στη περιοχή.

Η Ε.Ε. οφείλει να την αντιμετωπίσει με ψυχραιμία και υπευθυνότητα, εξαντλώντας κάθε διπλωματικό μέσο προκειμένου να ανοίξει ξανά η προοπτική των διαπραγματεύσεων για την εφαρμογή των Συμφωνιών από όλες τις πλευρές και προωθώντας ένα πανευρωπαϊκό σύστημα ασφαλείας και ελέγχου εξοπλισμών που συμπεριλαμβάνει τη Ρωσία.

Η Ελλάδα πρέπει να υποστηρίξει ενεργά αυτήν την προοπτική της ειρήνης, της προάσπισης του Διεθνούς Δικαίου και της διπλωματίας και όλες οι ενέργειές της πρέπει να συμβάλλουν σε αυτή την κατεύθυνση.

Παράλληλα, πρέπει να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια στην ελληνική κοινότητα της Ουκρανίας, μεγάλο μέρος της οποίας διαμένει κοντά σε εμπόλεμες περιοχές.”