«Για ακόμη μία φορά, ο υπουργός Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλος αρνήθηκε σήμερα να ενημερώσει τη Βουλή για την αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να επιλέγει το κρυφτό για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα και φτάνει στο σημείο να επιτεθεί ακόμη και σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Χωρίς καν τη στοιχειώδη συνεννόηση και ενημέρωση, εμπλέκει τη χώρα όλο και πιο βαθιά σε έναν πόλεμο και αλλάζει το δόγμα της εξωτερικής μας πολιτικής. Και το χειρότερο, ότι ο ελληνικός λαός το μαθαίνει πότε από τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ και πότε από τον Γερμανό καγκελάριο λες και δεν έχει κυβέρνηση να τον ενημερώσει», σχολιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση και καταλήγει:

«Ας το καταλάβει ο κ. Μητσοτάκης ότι η χώρα δεν είναι τσιφλίκι του και η εξωτερική της πολιτική δεν είναι ιδιωτική του υπόθεση. Είναι μια δημοκρατική χώρα με θεσμούς και διαδικασίες τις οποίες οφείλει να σέβεται. Πολύ περισσότερο, σε μια τέτοια συνθήκη ραγδαίων γεωπολιτικών ανακατατάξεων».