Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι δεν χρειαζόταν ακαταδίωκτο καθώς οι λοιμωξιολόγοι γνωμοδοτούν, ο κ. Τζανακόπουλος κατηγόρησε την κ. Παπαευαγγέλου ότι ψεύδεται για θανάτους εκτός ΜΕΘ για να καλύψει τις ευθύνες της

Την απόφασή του να «καταδιώξει» το ακαταδίωκτο των λοιμωξιολόγων και να πάρει αποστάσεις από την προσπάθεια της κυβέρνησης να προστατέψει τους εκπροσώπους της επιστημονικής κοινότητας από επιθέσεις του παρόντος ή του μέλλοντος δημοσιοποίησε χθες ο Αλέξης Τσίπρας.

Βέβαια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως έχει ξεχάσει ότι η κυβέρνησή του και ο ίδιος νομοθέτησαν το ακαταδίωκτο στελεχών του Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων για γνωμοδοτήσεις της αξίας της δημόσιας περιουσίας.

Μετά τις στοχευμένες φοροαπαλλαγές υπέρ των μικρομεσαίων και της μεσαίας τάξης, ο ΣΥΡΙΖΑ , ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, τάχθηκε χθες και κατά της προσπάθειας της κυβέρνησης να προστατεύσει τους λοιμωξιολόγους και να τους αφήσει να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς να φοβούνται επιθέσεις σήμερα ή στο μέλλον.

Προπαγάνδα

Σε ανάρτησή του στα social media, ο κ. Τσίπρας «βλέπει» στην απόφαση της κυβέρνησης «στυγνή ομολογία ενοχής για την τραγική διαχείριση της πανδημίας» και σημειώνει ότι η κυβερνητική πρωτοβουλία «κυρίως προσβάλλει τους επιστήμονες και διαλύει την όποια εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας έχει απομείνει απέναντι στην επιστημονική κοινότητα, γεγονός εξαιρετικά δυσάρεστο και επικίνδυνο». Τέλος, υποστηρίζει ότι «η ασυλία δεν αφορά τους επιστήμονες. Ούτως ή άλλως βάσει του νόμου ο ρόλος τους είναι γνωμοδοτικός. Η ασυλία αφορά τα κυβερνητικά στελέχη και τους συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη που απαρτίζουν τις Επιτροπές. Που μαζί με υπουργούς συμμετέχουν στις συνεδριάσεις, ασκώντας ισχυρές πιέσεις προς την κατεύθυνση προειλημμένων κυβερνητικών αποφάσεων. Αφορά αυτούς που ευθύνονται για το 6μηνο αποτυχημένο lockdown και για την κατάρρευση του ΕΣΥ».

Αυτοακυρώθηκε

Με τη φράση «συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη που απαρτίζουν τις Επιτροπές» ο κ. Τσίπρας σχεδόν αυτοακυρώθηκε. Για άλλη μία φορά, όμως, δεν είπε ονόματα. Δεν είπε ποιους εννοεί, πετώντας λάσπη στον ανεμιστήρα, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ καθ΄ όλη την περίοδο της πανδημίας. Και στο πρώτο, αλλά κυρίως στο δεύτερο lockdown. Και δεν είπε γιατί δεν ήθελε να επιβεβαιώσει τα περί στοχοποίησης των λοιμωξιολόγων και κατ΄ επέκταση να επιβεβαιώσει την κίνηση της κυβέρνησης να τους προστατέψει. Είτε από «ψεκασμένους» είτε από την «αντιπολίτευση του πληκτρολογίου» που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό όμως που δεν έκανε ο κ. Τσίπρας το είχε κάνει λίγες ώρες πριν ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τζανακόπουλος. Ο οποίος δήλωσε: «Το 20% των νεκρών εκτός ΜΕΘ, που είπε η κ. Παπαευαγγέλου, δεν ισχύει. Εγώ, λοιπόν, σας λέω ότι η κ. Παπαευαγγέλου ξέρει ότι το 80% πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ». «Και για να μην υπάρχουν παρερμηνείες», πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος, «όταν η κ. Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε στο 20% που πεθαίνει εκτός ΜΕΘ, ήταν ανακριβής. Ελεγε ψέματα». Και όταν ρωτήθηκε γιατί να το κάνει αυτό η κ. Παπαευαγγέλου, ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε: «Γιατί θέλει να καλύψει τις ευθύνες της».

Αποκάλυψη προθέσεων

Και εδώ έρχεται η ερώτηση προς τον κ. Τσίπρα. Μα για ποιες ευθύνες μιλά ο κ. Τζανακόπουλος όταν ο ρόλος της κ. Παπαευαγγέλου και όλων των μελών της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων είναι γνωμοδοτικός;

Δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα, ο γραμματέας του, ο κ. Τζανακόπουλος, αποκάλυψε τις πραγματικές προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και τους λόγους για τους οποίους θέλει να στοχοποιήσει τα μέλη της Επιτροπής. Και επιβεβαίωσε στο 100% την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να θεσπίσει ακαταδίωκτο των μελών της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων. Για να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς να έχουν το φόβο των «ψεκασμένων» ή των «φανατικών» κάθε τύπου.