Στη σύλληψη ενός 52χρονου, για απάτες σε βάρος πολιτών, προχώρησε η αστυνομία στα Χανιά. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες απάτες, οι οποίες διαπράχθηκαν από τον Ιούνιο του 2018 έως και χθες 16 Αυγούστου , σε βάρος τριών ατόμων ηλικίας 71, 63 και 56 ετών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. ο 52χρονος έπειθε τους παθόντες να του καταβάλουν συγκεκριμένο χρηματικό ποσό, με το πρόσχημα της διαμεσολάβησης προκειμένου να τους χορηγηθεί χαμηλότοκο δάνειο.

Με τον τρόπο αυτό κατάφερε και απέσπασε συνολικά από τον 71χρονο και τον 63χρονο το χρηματικό ποσό των 45.000 ευρώ, ενώ αποπειράθηκε να αποσπάσει ακόμη 6.000 ευρώ από μια 56χρονη.

Η σύλληψη του έγινε όταν αστυνομικός προφασιζόμενος ότι αντιμετωπίζει με την επιχείρηση του οικονομικά προβλήματα και προκειμένου να του χορηγηθεί χαμηλότοκο δάνειο, του παρέδωσε συγκεκριμένο χρηματικό ποσό (το οποίο είχε προσημειωθεί) για τα έξοδα της χορήγησης του εν λόγω δανείου.

Από αστυνομικούς που βρισκόταν στο σημείο ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη ο 52χρονος, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό, συσκευή κινητής τηλεφωνίας και διάφορα έγγραφα.

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του συλληφθέντος, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, κοσμήματα και έγγραφα σχετιζόμενα με την υπόθεση. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.

Ο συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ