Συμπλοκές μεταξύ αστυνομικών κι αντιεξουσιαστών σημειώθηκε στο Μαρούσι στον σταθμό του ΗΣΑΠ.

Οι αντιεξουσιαστές  προσπάθησαν την Κυριακή το πρωί να ανακαταλάβουν την έπαυλη Κουβέλου, η οποία βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Διονύσου και Σόλωνος, στο Μαρούσι, σύμφωνα με ανακοίνωση που ανήρτησαν στη γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω κτίριο είχε εκκενωθεί από αστυνομικές δυνάμεις την Τρίτη, ενώ τελούσε υπό κατάληψη από το 2010. Στο σημείο βρίσκονται αυτή την ώρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για να αποτρέψουν την επανακατάληψη.

Στη συνέχεια οι αντιεξουσιαστές παρέμειναν επί των οδών Διονύσου και Θησέως, πετώντας τρικάκια στους δρόμους, στη συνέχεια κινήθηκαν προς το υποκατάστημα τράπεζας, όπου έγραψαν συνθήματα, ενώ αργότερα κόλλησαν και μία αφίσα με ευχές για το 2020, σημειώνοντας ότι η έπαυλη θα μείνει υπό κατάληψη.

Εν συνεχεία κινήθηκαν προς τον σταθμό του ΗΣΑΠ, όπου επικράτησε ένταση για λίγα λεπτά με την Αστυνομία να κάνει χρήση χημικών και χειροβομβίκων κρότου-λάμψης.

Οι αντιεξουσιαστές προκάλεσαν ζημιές στο κτήριο της Εθνικής Τράπεζας που βρίσκεται επί της οδού Διονύσου, γράφοντας συνθήματα στο εξωτερικό του και στις πόρτες της εισόδου, ενώ έσπασαν και ένα κατάστημα Έβερεστ.