Αναλυτικά όσα είπε στην Συνέντευξη Τύπου:

«Νομίζω ότι είναι μεγάλο πράγμα για την Ελλάδα. Δεν είχα την ευκαιρία να το πω στο court, αλλά θέλω να αφιερώσω αυτή τη νίκη στην Ελλάδα, διότι ταλαιπωρηθήκαμε πολύ τον περασμένο μήνα με καταστροφές από πυρκαγιές. Το να κερδίζω για την Ελλάδα, να κάνω τους Έλληνες περήφανους και χαρούμενος, ειδικά σε δύσκολες στιγμές, με κάνει ακόμα πιο χαρούμενη, διότι ξέρετε πόσο αγαπώ τη χώρα μου. Δεν ξέρω πόσο ασχολείται ο κόσμος στην Ελλάδα. Φαντάζομαι ότι θα είναι το ίδιο ή και περισσότερο από ό,τι με το Roland Garros. Αυτό που είδα τότε ήταν μόνο ευχάριστα πράγματα. Δεν άκουσα κανένα άσχημο σχόλιο από κάποιον. Όλοι έρχονταν σε μένα με ένα όμορφο χαμόγελο και είχαν όμορφα λόγια να πουν. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να έχω όμορφες αναμνήσεις από αυτό, διότι δεν θα κρατήσει για όλη μου τη ζωή. Σίγουρα θα με θυμούνται, αλλά δεν θα είμαι ενεργή παίκτρια σε 10 ή 15 χρόνια».

Για την επόμενη αντίπαλό της Έμα Ραντουκάνου: «Είναι νέα παίκτρια στο tour κι έτσι δεν ξέρω πολλά για εκείνη. Προφανώς και κάνει το τουρνουά της ζωής της και αξίζει να είναι εδώ. Δεν θεωρώ, όμως, τον εαυτό μου φαβορί. Όλες έχουμε ίδιες πιθανότητες να κερδίσουμε τον ημιτελικό και τον τίτλο. Θα έδινα 25% πιθανότητες για αύριο και 50% στις φιναλίστ. Είμαστε όλες εδώ για κάποιο λόγο. Παίζουμε καλά. Δεν είναι ότι είχαμε πέντε walkovers. Είμαι ενθουσιασμένη που θα παίξω δεύτερο ημιτελικό φέτος».

Για το γεγονός ότι είναι η μεγαλύτερη από τις τέσσερις φιναλίστ: «Σίγουρα δεν νιώθω μεγάλη. Νομίζω ότι είμαι στην καλύτερη ηλικία της καριέρας μου. Είμαι πιο ώριμη από πριν. Όπως έχω πει πολλές φορές, κάθε παίκτης έχει διαφορετικό timing. Για μένα είναι τα 26 μου χρόνια. Άργησα να μπω στο tour, δεν ήμουν καλή junior. Δεν ήμουν σταρ όταν ήμουν 18 ή 19 ετών. Έπρεπε να δουλέψω και να θυσιάσω πολλά στη ζωή μου. Τώρα, όμως, ανταμείβομαι και είμαι πολύ χαρούμενη που στα 26 μου μπορώ να έχω αυτά τα αποτελέσματα».