Στις φυλακές Κορυδαλλού μεταφέρθηκαν πριν από λίγο ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουpάκου – Με ειδική κλούβα έγινε γ μεταγωγή τους – Το σκεπτικό της προφυλάκισης – «Ήρθε η καταστροφή», τα πρώτα λόγια του Γιάννου

Τρία στοιχεία βάρυναν στην απόφαση των ανακριτών διαφθοράς και της αρμόδιας εισαγγελέως προκειμένου να αποφασίσουν την προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του Σταυρούλας Κουpάκου. Συγκεκριμένα, σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι το ζευγάρι είχε νοικιασμένο σπίτι στην Ελβετία και έχει άδεια παραμονής εκεί. Κάτι που κατά τις δικαστικές αρχές τους καθιστά ύποπτους φυγής.

Επιπλέον στο ένταλμα προσωρινής κράτησής τους περιλαμβάνονται άλλοι δύο λόγοι και συγκεκριμένα πως είναι ύποπτοι τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων (εάν παραμείνουν δηλαδή ελεύθεροι, είναι πιθανό να συνεχίζουν το -κατά το κατηγορητήριο- ξέπλυμα μαύρου χρήματος). Και επιπλέον για τις δικαστικές αρχές αυτό που βάρυνε στην απόφαση για προφυλάκιση πως το ζεύγος Παπαντωνίου δεν συναίνεσε στην άρση του τραπεζικού απορρήτου των λογαριασμών τους στην Ελβετία ή όταν συναίνεσαν, την αμφισβήτησαν.

Σε κατάσταση σοκ και οι δυο στο Μεταγωγών

Με εμφανή εκνευρισμό ο Γιάννος Παπαντωνίου βγήκε από το γραφείο ανακριτή και εισαγγελέα λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. Φορώντας ένα λευκό πουκάμισο και γραβάτα, ο πρώην υπουργός είχε πάρει τον δρόμο για την φυλακή. Στα χέρια του φορούσε χειροπέδες και τις είχε καλύψει με το σακάκι του. Το ίδιο και η σύζυγό του, Σταυρούλα Κουpάκου. Σκεφτική και με το βλέμμα κατεβασμένο με ένα μαντήλι να καλύπτει τις χειροπέδες που κι εκείνη φορούσε κατευθυνόταν στην κλούβα της αστυνομίας προκειμένου να διανυκτερεύσουν και οι δυο στο μεταγωγών.

Μετά την απόφαση των δικαστικών αρχών να κριθούν προσωρινά κρατούμενοι για υπόθεση παράνομων πληρωμών στο πλαίσιο προμήθειας εξοπλιστικών προγραμμάτων, ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του Σταυρούλα Κουpάκου, σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν – εκτός απροόπτου – στις φυλακές. Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου είχε αποφασιστεί να κρατηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού και η σύζυγος  του στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα Θηβών. Όμως, λίγη ώρα αργότερα έγινε γνωστό ότι και οι δυο θα μεταφερθούν στις φυλακές Κορυδαλλού.

Πως πέρασε τη νύχτα στο κρατητήριο το ζεύγος Παπαντωνίου – Γιάννος: Ήρθε η καταστροφή

Γιάννος Παπαντωνίου και Σταυρούλα Κουpάκου ήταν σε κατάσταση σοκ μην μπορώντας να πιστέψουν όλα όσα είχαν συμβεί. Αρχικά έμειναν σε ένα γραφείο και σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες η ψuχoλογική τους κατάσταση ήταν πολύ άσχημη.