Ο Τάκης Τσουκαλάς τον αποκάλεσε «πίθηκο»

Στο στόχαστρο της εισαγγελίας μπαίνει η ρατσιστική φραστική επίθεση που δέχθηκε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο μετά το ντέρμπι της Euroleague την περασμένη εβδομάδα ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό με παρέμβαση της Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου. Συγκεκριμένα, ο Τάκης Τσουκαλάς αποκάλεσε τον Θανάση Αντετοκούνμπο «πίθηκο».

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να διερευνηθεί τυχόν διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκομένων αδικημάτων καθώς και ενδεχόμενες παραβάσεις του αντιρατσιστικού νόμου.

Σχετική αναφορά είχαν αποστείλει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου το ΕΣΡ και η γενική γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Γιαννακάκη.

Μάλιστα, θέση πήρε μέσω των social media και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο λέγοντας μεταξύ άλλων: “Είμαι παρά πολύ λυπημένος και απογοητευμένος.. Αλλά δεν θα αφήσουμε τα αρνητικά σχόλια να αλλάξουν αυτη την οικογένεια και την αγάπη μας για την χώρα στην οποία μεγαλώσαμε. Εγώ και τα αδέρφια μου είμαστε Έλληνονιγηριανοι και σε όποιον αρέσει και θα συνεχίσουμε να εκπροσωπούμε και να μιλάμε με τα καλύτερα λόγια για την Πατρίδα μας”.