Προφυλακιστέος κρίθηκε ο καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών με την σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα και του ανακριτή. Επίσης στην φυλακή οδηγήθηκε και ο ιδιοκτήτης φροντιστηρίου που φέρεται να  είναι συνεργός του καθηγητή στις παράνομες συναλλαγές με φοιτητές.

Ενα τρίτο άτομο που επίσης εμπλέκεται στην υπόθεση αφέθηκε ελεύθερο με περιοριστικούς όρους. Θυμίζουμε ότι ο καθηγητής διώκεται για δωροληψία και εκβιασμό, ενώ οι συνεργοί του για άμεση συνέργεια σε δωροληψία. Οι κατηγορίες είναι σε βαθμό κακουργήματος.

Την οριστική παύση του καθηγητή από τα καθήκοντά του, ζήτησε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ξεκαθαρίζοντας πως «θα εξαντλήσουμε όλη τη σκληρότητα του νόμου στο πρόσωπό του».

Στο μεταξύ, την άσκηση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος του καθηγητή που εμπλέκεται σε υπόθεση δωροληψίας αποφάσισε ομόφωνα κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση στις Σέρρες η Σύγκλητος του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας. Επιπλέον, αποφάσισε να δώσει εκ των προτέρων τη σύμφωνη γνώμη της για την αποχή του καθηγητή από τα ακαδημαϊκά του καθήκοντα, μέχρι την έκδοση σχετικής απόφασης από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Οπως έγινε γνωστό την Τετάρτη, το υπουργείο Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων βρίσκεται σε επικοινωνία με τον πρύτανη του ΤΕΙ Δημήτρη Χασάπη, ενώ ο Κώστας Γαβρόγλου θα κινήσει τη διαδικασία ώστε ο κατηγορούμενος καθηγητής να τεθεί σε αποχή από την άσκηση των καθηκόντων του. Αναλυτικότερα, με ανακοίνωσή του το εκπαιδευτικό ίδρυμα ενημερώνει πως η Σύγκλητος αποφάσισε να ασκήσει πειθαρχική δίωξη σε βάρος του καθηγητή, μέσω του πρύτανη του Ιδρύματος, για τις πράξεις της «δωροληψίας υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση και της εκβίασης κατ’ εξακολούθηση διά απειλής άλλης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος κατ’ επάγγελμα και όσων ακόμα πράξεων προκύψουν από τον έλεγχο της δικογραφίας και συνιστούν πειθαρχικά αδικήματα».

Επίσης, η Σύγκλητος αποφάσισε το εκπαιδευτικό ίδρυμα να παραστεί στην ποινική δική ως πολιτικός ενάγων, προκειμένου να αποκατασταθεί η ηθική βλάβη που έχει υποστεί το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο μεταξύ, χθες δημοσιοποιήθηκε ρεπορτάζ του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού «Δίκτυο TV» από το… 2004, όταν οι φοιτητές του ΤΕΙ είχαν προχωρήσει σε κατάληψη του κτιρίου καταγγέλλοντας τον καθηγητή. Μάλιστα, υπήρχαν από τότε μαρτυρίες-καταγγελίες για απαίτηση ερωτικών ανταλλαγμάτων από φοιτήτριες και οικονομικών από φοιτητές προκειμένου να περάσουν τα μαθήματά του. Τότε, είχε γίνει συνάντηση μεταξύ των φοιτητών, του καθηγητή και της διοίκησης του ΤΕΙ, κατά τη διάρκεια της οποίας δόθηκαν κάποιες εξηγήσεις. Οι φοιτητές σταμάτησαν την κινητοποίησή τους αλλά δήλωναν ότι θα «παρακολουθούν» τις κινήσεις του καθηγητή, ο οποίος σε δηλώσεις του είχε ισχυριστεί ότι δεν γνωρίζει τίποτα για τις καταγγελίες.