Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία από το τραγικό θάνατο που βρήκε χθες το απόγευμα ένας 16χρονος στο Ηράκλειο, πέφτοντας ανάμεσα στα μπλόκια στην εξωτερική πλευρά του λιμενοβραχίονα, στο Ενετικό Λιμάνι.

Η βόλτα για τον άτυχο μαθητή της Β’ Λυκείου αποδείχθηκε μοιραία καθώς κανείς δεν περίμενε ότι μια στιγμή θα ήταν αρκετή για να χάσει τη ζωή του και να σκορπίσει πόνο και θλίψη σε συγγενείς και φίλους.

Θλίψη και στο σχολείο του μαθητή

Την ίδια ώρα, στα μαύρα ντύθηκε και το σχολείου άτυχου Πέτρου. Οι συμμαθητές του δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που έγινε και όλοι είναι σοκαρισμένοι. Σε ανακοίνωση του σχολείου όπου φοιτούσε ο Πέτρος, αναφέρονται τα εξής:

Τα παιδιά του 2ου Γενικού Λυκείου, ο Σύλλογος Διδασκόντων, οι εργαζόμενοι και η Διεύθυνση του σχολείου εκφράζουν τη βαθιά και ανείπωτή τους οδύνη για τη ξαφνική απώλεια του αγαπημένου μας μαθητή Πέτρου Δασκαλάκη. Εκφράζουν επίσης προς την οικογένεια τού Πέτρου τα ειλικρινή συλλυπητήρια, ενώ θα παραστούν στην κηδεία. Χρηματικό ποσό από τον Σύλλογο Διδασκόντων θα κατατεθεί σε κοινωφελές ίδρυμα.

Συγκεκριμένα από την εκπαιδευτική μονάδα αναφέρεται: 

«Τα παιδιά του 2ου Γενικού Λυκείου Ηράκλειου, ο σύλλογος διδασκόντων, οι εργαζόμενοι και η διεύθυνση εκφράζουν τη βαθιά τους οδύνη για την ξαφνική απώλεια του μαθητή μας Πέτρου Δασκαλάκη 
Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια προς την οικογένεια του αγαπημένου μας μαθητή Πέτρου και δηλώνουμε ότι θα παραστούμε στην κηδεία κα θα καταθέσουμε ένα συμβολικό ποσό στη μνήμη του σε κοινωφελές ίδρυμα.»

Το τελευταίο αντίο στον αγαπητό Πέτρο, ετοιμάζεται να πει η οικογένεια, συγγενείς συμμαθητές και φίλοι, σε κλίμα βαθιάς θλίψης και οδύνης στις 4 το απόγευμα, στο Νέο Κοιμητήριο Ηρακλείου όπου θα τελεστεί η κηδεία του.

Το χρονικό της τραγωδίας

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος Πέτρος, έχασε την ισορροπία του με συνέπεια να πέσει ανάμεσα στα μπλόκια και να τραυματιστεί θανάσιμα. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ηρακλείου Ευθύμιος Δουβής, ο άτυχος 16χρονος έπεσε με το κεφάλι…

«Ο θάνατος του διαπιστώθηκε με την άφιξη του γιατρού του ΕΚΑΒ» ανέφερε ο κ. Δουβής ο οποίος συμπλήρωσε ότι το ύψος από το οποίο έπεσε ο άτυχος μαθητής ήταν περίπου 4 μέτρα.

Το τραγικό συμβάν έχει συγκλονίσει τους πάντες ενώ ο κόσμος που συγκεντρώθηκε στο σημείο της τραγωδίας ήταν αρκετός καθώς όλα έγιναν σε ώρα όπου το λιμάνι έσφιζε από πολίτες που απολάμβαναν τον περίπατό τους.

Η κινητοποίηση των Αρχών ήταν άμεση. Στο σημείο από τα πρώτα κιόλας λεπτά βρέθηκαν σκάφη του Λιμενικού Σώματος, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Ηρακλείου, στελέχη της 3ης ΕΜΑΚ καθώς και πλήρωμα του ΕκΑΒ μαζί με γιατρό. Δυστυχώς όμως, η πτώση του ανήλικου ήταν μοιραία…

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας

«Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου από το ΕΚΑΒ ότι 16χρονος έχει πέσει από τον βόρειο λιμενοβραχίονα Ηρακλείου.
Άμεσα στο σημείο έσπευσαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής και του ΕΚΑΒ όπου διαπίστωσαν ότι ο ανωτέρω είχε πέσει στην εξωτερική πλευρά του λιμενοβραχίονα στους κυματοθραύστες με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί στο σημείο.
Με τη συνδρομή στελεχών της ΕΜΑΚ/Π.Υ. Ηρακλείου ο 16χρονος απεγκλωβίστηκε και στη συνέχεια διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
Η σορός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα στο ΠΑ.Γ.Ν.Η. , ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας -νεκροτομής

Πηγή: ekriti.gr