Νέα στοιχεία για τον άγριο ξυλοδαρμό της 84χρονης γυναίκας, η οποία νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση και διασωληνωμένη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Η άτυχη ηλικιωμένη, η οποία δεν είχε οικογένεια έμενε μόνη της σε ένα φτωχικό σπίτι στην οδό Πάργης 30, ένα παλιό παραδοσιακό οίκημα με αυλή, αν και η ίδια σύμφωνα με πληροφορίες είχε περιουσία.

Ο δράστης, ο οποίος ήταν έξω με περιοριστικούς όρους, ήταν γνωστός τόσο στις αρχές όσο και στην ηλικιωμένη, αφού είχε απασχολήσει πριν από έναν χρόνο περίπου, όταν είχε συλληφθεί με την κατηγορία της απόπειρας βιασμού κατά της 84χρονης.

Τα νέα στοιχεία που φέρνει στο φως το onprevezanews.gr κάνουν λόγο ότι η συγκεκριμένη ηλικιωμένη, έπαιρνε στο σπίτι της πολλές φορές αλλοδαπούς, οι οποίοι έκαναν εργασίες συντήρησης τόσο εσωτερικά όσο και στην αυλή της, αφού η ίδια δεν μπορούσε να τις κάνει.

Στο σπίτι της άτυχης ηλικιωμένης γυναίκας, από την πρώτη στιγμή πήγαν άντρες του τμήματος ασφαλείας Πρέβεζας, οι οποίοι ερεύνησαν τους χώρους, ενώ σφράγισαν το σπίτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σπίτι δε φέρει ίχνη παραβίασης ή ληστείας, κάτι που σημαίνει ότι η ηλικιωμένη άνοιξε η ίδια την πόρτα του σπιτιού στον δράστη ή στους δράστες, προφανώς γιατί τους γνώριζε.

Την ηλικιωμένη βρήκε συγγενικό της πρόσωπο, το οποίο το μεσημέρι του Σαββάτου, της πήγε φαγητό με την ίδια να μην ακούει το χτύπημα του κουδουνιού και να το αφήνει εκτός της οικίας.

Νωρίς το απόγευμα το ίδιο συγγενικό πρόσωπο, καλούσε την άτυχη ηλικιωμένη στο τηλέφωνο με την 84χρονη να μην απαντά και πάλι.

Στην συνέχεια ο ίδιος μαζί με την σύζυγό του πήγαν στο σπίτι προκειμένου να δούνε αν η 84χρονη είναι καλά.

Δυστυχώς η εικόνα που αντίκρισαν ήταν δραματική, αφού η ηλικιωμένη έφερε βαριά τραύματα σε όλο της το κορμί σε ημλιπόθυμη κατάσταση, χωρίς ρούχα και την ίδια να αναπνέει με πάρα πολύ δυσκολία.

Αμέσως κάλεσαν την αστυνομία και το ΕΚΑΒ, το οποίο αρχικά μετέφερε την 84χρονη στο νοσοκομείο της Πρέβεζας, ενώ λόγω της άσχημης κατάστασης την έστειλαν εσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου είναι διασωληνωμένη και μάλιστα σε κωματώδη κατάσταση, σύμφωνα και με την ανακοίνωση της αστυνομία.

Το ανθρωποκυνηγητό της ομάδας ΔΙΑΣ έφερε αποτελέσματα χθες το βράδυ με τους άντρες της ομάδας να οδηγούν στην αστυνομική διεύθυνση πάνω από 10 υπόπτους Πακιστανικής καταγωγής.

Έπειτα από ανακρίσεις, ένας 40χρονος κρίθηκε ως ο βασικός ύποπτος για την αποτρόπαια πράξη του ξυλοδαρμού, και σχηματίστηκε εις βάρος του δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας με την κατηγορία απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος της 84χρονης.

Ωστόσο οι έρευνες συνεχίζονται με πληροφορίες να αναφέρουν ότι υπήρξε και δεύτερο άτομο το οποίο βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο σπίτι, χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.

Τέλος να σημειώσουν ότι έχουν ληφθεί δείγματα DNA, τόσο από την ηλικιωμένη όσο και από το ύποπτο, προκειμένου να διαπιστωθεί αν η 84χρονη υπέστη και βιασμό.