Σοκάρουν οι αποκαλύψεις στην Γερμανία σχετικά με τον βιασμό μίας 18χρονης από πέντε αγόρια ηλικίας 12 και 14 ετών.

Η άτυχη εντοπίστηκε σε άσχημη κατάσταση μέσα σε θάμνους στην πόλη Μουλχάιμ στη δυτική Γερμανία, μετά από την σκληρή επίθεση που δέχθηκε από τους τρεις 14χρονους και τους δύο 12χρονους.

Αμέσως μετά τον βιασμό η 18χρονη μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της περιοχής του Ρουρ στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Η συγκλονιστική αυτή υπόθεση , έφερε στην επιφάνεια δημόσια συζήτηση σχετικά με το όριο άσκησης διώξεων σε βάρος ανηλίκων στην Γερμανία.

Συγκεκριμένα στην Γερμανία το όριο είναι τα 14 έτη, με αποτέλεσμα οι δύο δράστες δεν θα κατηγορηθούν αλλά θα τους αναλάβουν οι κοινωνικές υπηρεσίες.

Ο πρόεδρος των αστυνομικών της Γερμανίας Ράινερ Βεντ, δήλωσε με αφορμή τον βιασμό της 18χρονης, «Για χρόνια εμείς ζητάμε το ηλικιακό όριο να χαμηλώσει» .

Ωστόσο την αντίθεσή του εξέφρασε ο πρόεδρος της ένωσης δικαστών της Γερμανίας Γενς Γκνίσα, ο οποίος έθεσε το εξής επιχείρημα : «η εξίσωση «περισσότερες ποινές, λιγότερη εγκληματικότητα» δεν έχει αποτέλεσμα στους νέους. Οι διατάξεις για τον σωφρονισμό που περιλαμβάνονται στο γερμανικό δίκαιο είναι αρκετοί για να αντιμετωπίσουν αυτή την κατηγορία εγκλημάτων».

Υπό τις παρούσες συνθήκες, τα πέντε αγόρια έχουν αποβληθεί από τα σχολεία τους με έναν εξ αυτών να έχει ήδη παρουσιαστεί ενώπιον του ανακριτή.