«Κ…παιδο, θα σε μαχαιρώσω». Αυτές ήταν οι τελευταίες λέξεις που άκουσε ο 14χρονος μαθητής λίγο πριν πέσει αιμόφυρτος σε κεντρικό δρόμο του Αλίμου το απόγευμα της Τρίτης.

Μια τυχαία συνάντηση που είχαν δύο παρέες νεαρών σε λεωφορείο της παραλιακής και ένα… «βλέμμα» που… ενόχλησε φαίνεται ότι «πυροδότησαν» την επίθεση στον 14χρονο, ο οποίος είδε τουλάχιστον 10 άτομα να τον χτυπούν προτάσσοντας έναν σουγιά και ένα… κουζινομάχαιρο. Σε 9 συλλήψεις προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ., που εντόπισε τους ανήλικους δράστες της επίθεσης την ώρα που προσπαθούσαν να διαφύγουν. Σε βάρος των δραστών ασκήθηκε ποινική δίωξη για ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα από κοινού, απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Ο 14χρονος κατέληξε στο Nοσοκομείο «Παίδων» με αμυχές στα πλευρά. Επίδειξη δύναμης από ομάδες ανηλίκων βλέπουν οι Aρχές πίσω από την επίθεση.

Με ένα… σφύριγμα, ο ένας από τους νεαρούς έδωσε το σινιάλο στην παρέα του μόλις είδε τον 14χρονο και τους φίλους του να κατεβαίνουν από το λεωφορείο λίγο πριν από τις 17:00 το απόγευμα της Τρίτης. Οταν τον εντόπισαν μόνο του λίγα λεπτά αργότερα, άρχισαν να τον προσεγγίζουν με γρήγορα βήματα, όπως έχουν καταγράψει εικόνες από κάμερες ασφαλείας της περιοχής. Η παρέα του 14χρονου είχε απομακρυνθεί για να αγοράσει φαγητό και τότε οι ανήλικοι βρήκαν ευκαιρία να «χτυπήσουν». Σύμφωνα με μαρτυρίες, τα περίπου 12 άτομα άρχισαν πρώτα να βρίζουν τον νεαρό, ρωτώντας τον χαρακτηριστικά: «Που είναι η παρέα σου, που μας κοίταζε;». Στη συνέχεια του επιτέθηκαν με γροθιές και κλοτσιές. Ο ένας από αυτούς μάλιστα τον τραυμάτισε στην πλάτη με αιχμηρό αντικείμενο. Οπως συνηθίζουν να κάνουν οι συμμορίες ανηλίκων, πήραν το κινητό τηλέφωνο του 14χρονου, ως «λάφυρο δύναμης», και το έβαλαν στα πόδια. Αυτόπτες μάρτυρες όμως που είχαν δει τη σοκαριστική επίθεση πρόλαβαν να καλέσουν εγκαίρως τις Αρχές και οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που έσπευσαν στο σημείο ακινητοποίησαν 9 από τους νεαρούς, που οδηγήθηκαν στο Α.Τ. Αλίμου. Πρόκειται για 6 αγόρια και 3 κορίτσια ηλικίας, 14-16 ετών.

Μια συνάντηση και ένας… ύποπτος διάλογος του 14χρονου με άτομο από την παρέα που του επιτέθηκε έχουν μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών, που βλέπουν για ακόμα μια φορά βίαια παιχνίδια δύναμης και επικυριαρχίας μεταξύ ανηλίκων. Ο νεαρός που δεν ήταν ανάμεσα σε αυτούς που χτύπησαν τον 14χρονο φαίνεται ότι είχε ρωτήσει τον μαθητή αν γνωρίζει κάποιο άτομο από την Αργυρούπολη, ενώ στη συνέχεια είπε να του «δώσουν χαιρετίσματα από την Καισαριανή». Και οι δύο περιοχές είναι ανάμεσα στις «κόκκινες» γειτονιές της Αθήνας, στις οποίες καταγράφονται την τελευταία τριετία συχνές βίαιες επιθέσεις και συμπλοκές ανάμεσα σε ομάδες ανηλίκων. Σε ένα παρόμοιο περιστατικό, την περασμένη Παρασκευή, ένας 17χρονος είχε καταλήξει στο Νοσοκομείο «Παίδων», όπου νοσηλεύεται μέχρι και σήμερα, όταν ανήλικοι του επιτέθηκαν στην περιοχή της Κηφισιάς για ασήμαντη αφορμή και τον μαχαίρωσαν στο μηρό. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς συνέλαβαν 2 νεαρούς και ταυτοποίησαν 4 ακόμα άτομα, με δύο από τους δράστες μάλιστα να έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για αντίστοιχα περιστατικά.

«Οταν έφτασα στο σημείο είδα τον γιο μου με την πετσέτα τυλιγμένο μέσα στα αίματα. Ευτυχώς το παιδί είναι καλά. Δέχτηκε τρεις μαχαιριές στα πλευρά, είναι μικρές οι πληγές, πάλι καλά, γλίτωσε τα χειρότερα. Δέχτηκε χτύπημα στο κεφάλι, εκεί έχουμε δύο ράμματα», αναφέρει σε κατάσταση σοκ ο πατέρας του 14χρονου. Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Παίδων» και αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου και αναγνώρισε αμέσως τους δράστες της επίθεσης. «Ολα έγιναν για μια ματιά», δηλώνει χαρακτηριστικά ο πατέρας του 14χρονου. Σύμφωνα με τα όσα του διηγήθηκε ο γιος του: «Κοιτάζαμε στο λεωφορείο πού να κάτσουμε και έπεσε η ματιά μας πάνω στα παιδιά, ούτε μιλήσαμε ούτε βριστήκαμε ούτε τίποτα».