Σε εξέλιξη βρίσκονται επεισόδια με ρίψη μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις στην Νέα Σμύρνη, στο περιθώριο της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στην κεντρική πλατεία με αφορμή τα γεγονότα της περασμένης Κυριακής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι διαδηλωτές ανέρχονται σε 5.000 και ξεκίνησαν πορεία προς το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΛ.ΑΣ εντόπισε νωρίτερα σακκίδιο με μολότοφ και κροτίδες στην περιοχή του Νέου Κόσμου.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες ενας αστυνομικός της ομάδας ΔΡΑΣΗ όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες είναι σοβαρά τραυματισμένος από τα επεισόδια που έγιναν στην Νέα Σμύρνη

Περιφερειακά της πλατείας Νέας Σμύρνης αναπτύχθηκαν κλούβες της αστυνομίας, ενώ στο σημείο η ΕΛ.ΑΣ. έχει φέρει και δύο «Αύρες».

Η αστυνομία διέκοψε από τις 17:00 τα δρομολόγια του τραμ στην περιοχή της Νέας Σμύρνης και διεξάγονται μόνο στα τμήματα από το ΣΕΦ έως τη στάση Μηδείας/Μυκάλης (όρια Ν. Σμύρνης- Π. Φαλήρου), Βούλα-Μηδείας/Μυκάλης και ΣΕΦ-Βούλα.

   

Επίσης, πάλι με εντολή της Αστυνομίας έκλεισαν οι σταθμοί Συγγρού- Φιξ, Ν. Κόσμος, Αγ. Δημήτριος και Ακρόπολη. Τέλος, από τον σταθμό του ΗΣΑΠ στην Καλλιθέα οι συρμοί διέρχονται χωρίς στάση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ στη συγκέντρωση που πραγματοποιείται σήμερα στη Νέα Σμύρνη κατά της αστυνομικής βίας, έχουν μέχρι στιγμής κατασχεθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις μολότοφ, ενώ συμμετέχουν και άτομα με μπετόβεργες.

   

Νωρίτερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στη Νέα Σμύρνη, με αφορμή το περιστατικό της Κυριακής όπου νεαρός ξυλοκοπήθηκε από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. Στη Νέα Σμύρνη καταγράφονται εικόνες συνωστισμού, σε μια μέρα μάλιστα που τα κρούσματα του κορωνοϊού εκτοξεύτηκαν στις 3.215.

Η πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Νέας Σμύρνης ξεκίνησε μετά τις 18:00.

Μεταξύ των συγκεντρωμένων βρίσκονται και οργανωμένοι οπαδοί ομάδων.

Τα συνθήματα που επικρατούν είναι κατά της αστυνομίας, ενώ οι συγκεντρωμένοι ακολουθούν πορεία προς το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Mε εντολή της Αστυνομίας έχουν διακοπεί από τις 17:00 τα δρομολόγια του Τραμ στην περιοχή της Νέας Σμύρνης ενώ έκλεισαν οι σταθμοί του Μετρό Συγγρού-Φιξ, Νέος Κόσμος, Άγιος Δημήτριος και Ακρόπολη.

Μητσοτάκης: Μέγιστη ανευθυνότητα και υπονόμευση του ΕΣΥ η πρόσκληση ΣΥΡΙΖΑ σε διαδηλώσεις

Θέση πήρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ να συμετάσχουν πολίτες σε διαδηλώσεις την στιγμή που η πανδημία πολιορκεί την ώρα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει ότι αυτές οι κινήσεις προσβάλλουν τον αγώνα που δίνουν νυχθημερόν οι υγειονομικοί και προσθέτει ότι η  Δημοκρατία, πράγματι, δεν μπαίνει σε καραντίνα. Ούτε, όμως, και οι τεράστιες ευθύνες του κ. Τσίπρα.

Αναλυτικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει: «Η επίσημη πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή των πολιτών σε διαδηλώσεις εν μέσω έξαρσης της πανδημίας συνιστά πράξη μέγιστης ανευθυνότητας. Υπονομεύει τα μέτρα για τη μείωση της διασποράς του ιού. Και προσβάλλει τον αγώνα που δίνουν, νύχτα και μέρα, οι υγειονομικοί μας στο ΕΣΥ.
 
Επιμένει, άραγε, ακόμη και τώρα, να “δέχεται το ρίσκο” για τη δημόσια υγεία; Τον καλώ δημόσια να αναλογιστεί το βάρος των ολέθριων επιλογών του.  Ύστερα από ένα χρόνο δοκιμασίας, η κοινωνία βρίσκεται σε οριακό σημείο. Καθήκον μας είναι να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα και όχι να υποδαυλίζουμε κοινωνικές εντάσεις. Η Δημοκρατία, πράγματι, δεν μπαίνει σε καραντίνα. Ούτε, όμως, και οι τεράστιες ευθύνες του κ. Τσίπρα».

Η κατάσταση του συστήματος υγείας είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη, κάτι που αποτυπώνεται στα στοιχεία των καθημερινών εισαγωγών. Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ήδη ανακοίνωσε την παραχώρηση δύο ιδιωτικών νοσοκομείων, του Ιατρικού Περιστερίου και του ΛΗΤΩ, για νοσηλεία Covid περιστατικών από μεθαύριο Πέμπτη.