Στην περιοχή Θουμάνε επιχειρεί αυτή την ώρα η ελληνική αποστολή έρευνας και διάσωσης στην Αλβανία, που μετέβη στη γειτονική χώρα με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, έπειτα από τον ισχυρό σεισμό 6,4 βαθμών που έπληξε τη γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική, ήδη η ελληνική αποστολή έχει απεγκλωβίσει δύο άτομα ζωντανά και τέσσερα χωρίς τις αισθήσεις τους.

Σώο, ανέσυρε κάτω από τα ερείπια κτηρίου στο Δυρράχιο, έναν 25χρονος άνδρας έπειτα από 21 ώρες, όταν το οικοδόμημα κατέρρευσε από τον φονικό σεισμό των 6,4 Ρίχτερ στην Αλβανία.  Ο νεαρός απεγκλωβίστηκε έπειτα από επιχείρηση αλβανικών και ελληνικών ομάδων διάσωσης, όπως μετέδωσε το αλβανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ΑΤΑ. Πρόκειται για τον Klajdi Qato, την επιχείρηση διάσωσης του οποίου παρακολούθησε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα που βρισκόταν στο σημείο.

Πυροσβεστικό Σώμα@pyrosvestiki

Οπτικοακουστικό υλικό από τις ενέργειες της Ελληνικής Αποστολής έρευνας και διάσωσης στην Αλβανία

Ενσωματωμένο βίντεο

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Πυροσβεστικό Σώμα

Είναι το δεύτερο άτομο που ανασύρεται ζωντανό με τη συνδρομή της ελληνικής ΕΜΑΚ (40 άνδρες), η οποία ανέσυρε και τέσσερα από τα μέχρι στιγμής 31 θύματα του σεισμού.