Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 της κλίμακας Ρίχτερ, από τον ίδιο εστιακό χώρο με εκείνον της 19ης Ιουλίου, στη Μαγούλα, σημειώθηκε στις 19:09.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο αλλά και το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός που σημειώθηκε στις 19:09 το απόγευμα της Κυριακής  ήταν μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του ήταν 5 χιλιόμετρα βόρεια της Μαγούλας, ενώ το εστιακό του βάθος εντοπίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

Ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθν. Αστεροσκοπείου Αθηνών

Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα στις 19:09 ώρα Ελλάδος, οι σεισμογράφοι τους κατέγραψαν ασθενή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 4,2 βαθμών της κλίμακας Richter, που προέρχεται από απόσταση 21 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά της Αθήνας.

«Ήταν ένα γεγονός αισθητό σε όλη την Αττική, το μεγεθός του πρέπει να είναι 4,3 Ρίχτερ. Είναι ένας σεισμός τον οποίον τον περιμέναμε και τον είχαμε ουσιαστικά προδιαγράψει από την περασμένη Παρασκευή», δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας με δηλώσεις του στην ΕΡΤ και συνέχισε:

«Το επίκεντρο είναι το επίκεντρο του μεγάλου σεισμού που έδωσε τα 5,3 Ρίχτερ την περασμένη Παρασκευή. Αυτός ο σεισμός έρχεται να επιβεβαιώσει ότι είμαστε σε πλήρη μετασεισμική ακολουθία».

«Ήταν ο μετασεισμός που ήθελα, προκειμένου να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο η σεισμική ακολουθία της περασμένης Παρασκευής», πρόσθεσε.

«Ήταν σίγουρα επιφανειακός», είπε ο Άκης Τσελέντης και ξεκαθάρισε πως είναι στο πλαίσιο της μετασεισμικής ακολουθίας.  «Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας», τόνισε.

O κύριος Τσελέντης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχουμε και άλλους μετασεισμούς.

Δεν πρέπει αν υπάρχει λόγος ανησυχίας πρόκειται για μετασεισμική ακολουθία ανέφερε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο καθηγητής σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.