«Η μόνη διέξοδος από αυτή την κοινωνική κρίση και τον εξευτελισμό των θεσμών, είναι η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις επόμενες εκλογές και ο σχηματισμός μιας προοδευτικής κυβέρνησης», τόνισε η γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ράνια Σβίγκου, σε ομιλία της σε ανοικτή πολιτική εκδήλωση-συζήτηση που πραγματοποίησε κατά την επίσκεψη της το Σαββατοκύριακο στην Αίγινα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου του κόμματος, η κ. Σβίγκου αναφέρθηκε στις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τονίζοντας ότι το προοδευτικό, ριζοσπαστικό και ρεαλιστικό πρόγραμμα του κόμματος, περιλαμβάνει άμεσα μέτρα ανακούφισης των πολιτών, ανοίγει το δρόμο για μια κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την πολλαπλή κρίση που αντιμετωπίζει η κοινωνία και η χώρα, αλλά και  περιέχει ένα σύνολο αναγκαίων δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων και τομών. Αναφέρθηκε επίσης «στη δραματική κατάσταση  στην οποία έχει περιέλθει η κοινωνία και οι θεσμοί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην βαθιά οικονομική κρίση και τη ραγδαία φτωχοποίηση του λαού, αλλά και  στην αντιδημοκρατική εκτροπή του σκανδάλου των παράνομων παρακολουθήσεων από το καθεστώς της ‘Μαξίμου ΑΕ’».

Συναντήσεις με φορείς

Συνοδευόμενη από τον βουλευτή Α’ Πειραιά και Νήσων, Θ.Δρίτσα και τον συντονιστή της οργάνωσης, Π.Πατσακιό, η κ. Σβίγκου πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με φορείς της Αίγινας. Συγκεκριμένα, σε συνάντηση με τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας Αίγινας, «υπογραμμίστηκε η εγκατάλειψη του Κέντρου Υγείας, και η αποδυνάμωσή του, αφού μετά την αποχώρηση γιατρών πολλών και κρίσιμων ειδικοτήτων, δεν υπάρχει μέχρι σήμερα καμία μέριμνα για την κάλυψη των κενών». Επίσης, συναντήθηκε με το προεδρείο του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων Παράκτιας Αλιείας Αίγινας, με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φιστικοπαραγωγών Αίγινας, Νίκο Γιαννούλη καθώς και με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Περιφέρειας Αίγινας, Νίκο Αλυφαντή, και με  μέλη του ΔΣ του Συλλόγου.

Η κ. Σβίγκου κατέθεσε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  για την ανακούφιση από την ακρίβεια και για την ουσιαστική στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής και δεσμεύθηκε για τη συνέχιση της ανάδειξης των προβλημάτων της Αίγινας σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.