Άλλες τρεις δολοφονίες, ηλικιωμένων που φρόντιζε τα τελευταία χρόνια, ομολόγησε στους αστυνομικούς που την ανέκριναν η 45χρονη από τη Ρόδο που σήμερα το πρωί έπνιξε με μαξιλάρι 75χρονη γυναίκα στο χωριό Καλυθιές, η οποία την είχε προσλάβει για να την προσέχει. Η ίδια ομολόγησε, επίσης, ότι είχε επιχειρήσει να δολοφονήσει και το παιδί της, όταν αυτό ήταν στη νηπιακή ηλικία.

Το γεγονός της μαρτυρίας αυτής αντιμετωπίζεται από τους αξιωματικούς της Ασφάλειας Ρόδου με ιδιαίτερη προσοχή, καθώς η 45χρονη πάσχει από ψυχικό νόσημα και μάλιστα είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν σε κρατικό ίδρυμα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η περίπτωσή της.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της 45χρονης πρόκειται για τρεις περιπτώσεις ηλικιωμένων γυναικών, ο θάνατος των οποίων δηλώθηκε ως αιφνίδιος. Τους ανθρώπους αυτούς φρόντιζε η 45χρονη η οποία και ισχυρίζεται ότι ευθύνεται για το θάνατο τους.

Συγκεκριμένα, η συλληφθείσα αναφέρθηκε στη δολοφονία μίας γυναίκας που φρόντιζε το 2011 στη Λέρο και σε άλλες δύο ηλικιωμένες που πρόσεχε το τρέχον έτος στη Ρόδο. Η μία εξ αυτών των γυναικών απεβίωσε τον Ιανουάριο του 2022 και διέμενε στην πόλη της Ρόδου και η δεύτερη τον Μάρτιο του 2022 και διέμενε στο Φαληράκι. Εξεταζόμενη από τους αστυνομικούς η 45χρονη φέρεται να έδωσε αρκετές λεπτομέρειες αναφορικά με τον τρόπο τέλεσης των εγκλημάτων αυτών.

Ειδικότερα, σε ότι αφορά την περίπτωση της Λέρου, η ηλικιωμένη είχε διαβήτη και η 45χρονη φέρεται, όπως δηλώνει, να της έδωσε ποσότητα ζάχαρης ή μέλι με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί η υγεία της και τελικά να πεθάνει την επόμενη ημέρα. Αναφορικά με τις περιπτώσεις της Ρόδου, στην πρώτη ηλικιωμένη δηλώνει ότι της χορήγησε φάρμακα με μία σύριγγα και στη δεύτερη ότι την ξυλοκόπησε άγρια. Η ίδια επίσης φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς ότι πριν από είκοσι χρόνια αποπειράθηκε να πνίξει το τότε ενός έτους παιδί της. Αμέσως μετά το περιστατικό αυτό η 45χρονη είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική, ενώ ακολούθησαν και άλλοι εγκλεισμοί της.

Σε κάθε περίπτωση, ο αρμόδιος εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου, στα χέρια του οποίου θα σταλεί αύριο το πρωί η δικογραφία, αναμένεται να αποφασίσει πως θα εξελιχθούν οι έρευνες αυτές, για να επιβεβαιωθεί αν η 45χρονη λέει αλήθεια για τα όσα φέρεται να έχει καταθέσει.