Ο Σταύρος Κοντονής διαχώρισε την θέση του για τα όσα έχουν κάνει και έχουν πει οι σύντροφοί του για Ποινικό Κώδικά, μολόφ και «Δρομέα»

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 για τις υπό συζήτηση αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, σημειώνοντας πως η τροποποίηση της διάταξης για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης θα επηρεάσει την έκβαση της δίκης της Χρυσής Αυγής. Διαφώνησε με τη δήλωση Κυρίτση περί μολότοφ και τάχθηκε υπέρ του Κώστα Βαρώτσου στην υπόθεση με τον «Δρομέα».

Όπως είπε στον News 24/7 στους 88,6 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, η έκβαση της δίκης για τη Χρυσή Αυγή θα επηρεαστεί εάν αλλάξει ο νόμος για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης και μειωθούν οι ποινές.

Μίλησε για προβληματικές διατάξεις που δεν έπρεπε να τεθούν σε διαβούλευση χωρίς να έχει γίνει επεξεργασία πρώτα από τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή.

Ο κ. Κοντονής διαφώνησε επίσης με τη δήλωση Κυρίτση περί μολότοφ λέγοντας ότι «οι μολότοφ και μπορούν να σκοτώσουν και έχουν σκοτώσει», ενώ τάχθηκε υπέρ του Κώστα Βαρώτσου στην υπόθεση με τον Δρομέα: «Αδύνατο να τα έχει βγάλει απο το κεφάλι του ο Βαρώτσος» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε σχέση με τη σύγκλιση του προοδευτικού πόλου, σημείωσε ότι το ΚΙΝΑΛ έχει μετατραπεί σε μια ιδιότυπη κεντρο-δεξιά.