Την πρόθεσή της να στείλει τον «λογαριασμό» στα του «Ρουβίκωνα» για τις καταστροφές που έχουν προκαλέσει έκανε γνωστή μέσω του ΣΚΑΪ η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, εκφράζοντας παράλληλα την δυσαρέσκειά της με την έως τώρα αντιμετώπιση της συλλογικότητας από την Αστυνομία.

Η κ. Παπακώστα σημείωσε ότι η δράση του «Ρουβίκωνα» προκαλεί μεγάλη ζημιά στην εικόνα της χώρας, εκφράζοντας την έντονη ενόχλησή της με τους βανδαλισμούς και τις καταστροφές περιουσίας.

Ο Γιώργος Καλαϊτζίδης υποστηρίζει στην ανάρτησή του ότι παρακολουθείται από την Ασφάλεια και ότι χρειάστηκε μόλις 13 λεπτά για να διαφύγει της προσοχής τους και να καρτευθυνθεί ανενόχλητος στην βρετανική πρεσβεία, από την οποία τράβηξε φωτογραφικά πλάνα.

Πιο συγκεκριμένα έγραψε: 

«Είμαι προφανώς μεταξύ αυτών που » φωτογράφισε»η κυρία υπουργός, αφού γράφω αρκετά συχνά στο facebook.Απο σήμερα όντως ο λογαριασμός ήρθε.Το δόγμα της παρακολούθησης μου απο την ασφάλεια άλλαξε.Πλέον δεν με ακολουθούν απο απόσταση προσπαθώντας να δουν που παω αλλά με πηγαίνουν…συνοδεία περικυκλώνοντας την αφεντιά μου με τις μηχανές.Μέχρι εδω ολα καλά το περίμενα ξέρω πως πάει»το παιχνίδι».Σε 13′ λεπτά τους έφυγα.Και παραθέτω στην επόμενη μου ανάρτηση τρείς φωτό που έβγαλα σήμερα παρακολουθώντας την βρετανική πρεσβεία σε περίπτωση που αποφασίσουμε να πάμε.Για την γνησιότητα της μέρας( οτι είναι σημερινές) μπορούν να δουν απο τις κάμερες τα δυο άτομα που φαίνονται στην μια φωτό και κάθονταν για ωρα μπροστά στην είσοδο της πρεσβείας».

Οι φωτογραφίες που ανέβασε ο «Ρουβίκωνας» από τη βρετανική πρεσβεία: