Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 58χρονος που κατηγορείται για το ριφιφί στο Ψυχικό

Ο εισαγγελέας δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς του ότι είναι αθώος και δεν έχει διαπράξει την κλοπή από τραπεζικές θυρίδες στο Ψυχικό και τον έκρινε προφυλακιστέο.

Στο ανακριτικό γραφείο βρέθηκε και η σύζυγος του Τέτα Καμπουρέλη προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί -για διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση, απείθεια και παράβαση του νόμου περί όπλων- και κατέθεσε στον ανακριτή απολογητικό υπόμνημα.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για διακεκριμένη κλοπή κατ’ εξακολούθηση, με τον ίδιο να αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή με τη διάρρηξη.

Η Τέτα Καμπουρέλη, μίλησε το πρωί στο OPEN TV, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «πιστεύω στην αθωότητα του συζύγου μου».

«Ο σύζυγός μου είναι αθώος. Κάτι έχει συμβεί και η τράπεζα πρέπει να χρεώσει έναν άνθρωπο για να κλείσει η υπόθεση. Το ίδιο πρέπει να κάνει και η αστυνομία. Πρέπει λοιπόν να χρεωθεί ένας άνθρωπος που υποτίθεται ότι έχει και ένα ποινικό μητρώο» τόνισε η κυρία Καμπουρέλη.

Κρυψώνα-«τρύπα» με κλοπιμαία από τις τέσσερις παραβιασμένες θυρίδες της τράπεζας του Ψυχικού αναζητούν οι Αρχές, με τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι ο 58χρονος κατηγορούμενος δεν «ξεφορτώθηκε» χρήματα και κυρίως κοσμήματα και αντικείμενα αξίας, για να μην υπάρξουν μάρτυρες που θα τον συνδέσουν με τη διάρρηξη.

Ιχνη από… πούδρα δέρματος φαίνεται να «πρόδωσαν» τον φερόμενο δράστη, το DNA του οποίου εντοπίστηκε στο εσωτερικό του αποθηκευτικού κουτιού σε μια από τις ανοιγμένες θυρίδες.

Σε άρση απορρήτου θα προχωρήσουν οι Αρχές για να δουν τα στίγματα εκπομπής του κινητού του 58χρονου, το επίμαχο χρονικό διάστημα του Αυγούστου, όταν εκτιμάται ότι πραγματοποιήθηκαν οι διαρρήξεις.

DNA από πούδρα δέρματος συνέλεξαν με μπατονέτες οι αστυνομικοί από το εσωτερικό της μίας θυρίδας. Αυτό φαίνεται να ήταν το «ίχνος» που πρόδωσε τον δράστη και φαίνεται να οδήγησε τις Αρχές στη λύση του μυστηρίου. Το απομονωμένο δείγμα μεταφέρθηκε στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και όπως αποδείχθηκε δεν ανήκε σε κάποιον από τους κατόχους των 4 παραβιασμένων θυρίδων, αλλά στον 58χρονο άνδρα που συνελήφθη την Τετάρτη. Ο κατηγορούμενος ήταν από την πρώτη στιγμή στο ερευνητικό στόχαστρο, καθώς είχε παρόμοια θυρίδα, δίπλα και στην ίδια σειρά με αυτές που είχαν παραβιαστεί, ενώ ήταν ο μόνος από τους κατόχους που είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για κλοπές, απάτες, υπεξαίρεση για ένα… σκάφος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε απάτες με διαδικτυακό… πόκερ και στοίχημα.

Οι ύποπτες τσάντες

Συνολικά πέντε φορές φέρεται να είχε μπει ο κατηγορούμενος στο χώρο των θυρίδων του υποκαταστήματος της τράπεζας στο Ψυχικό, όπως έχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας. Οι δύο επισκέψεις τοποθετούνται χρονικά μέσα στον περασμένο Οκτώβριο, ενώ οι υπόλοιπες τρεις είχαν πραγματοποιηθεί από τις 10 Αυγούστου έως και τα τέλη του ίδιου μήνα, όταν και υπολογίζεται να έχουν παραβιαστεί οι 4 θυρίδες. Τα βίντεο από τις συγκεκριμένες επισκέψεις έχουν σβηστεί βάσει πρωτοκόλλου. Ο 58χρονος είχε επιχειρήσει με διάφορους τρόπους να αποκρύψει τα χαρακτηριστικά του κατά τις επισκέψεις, όπως αποτυπώθηκε στα εκατοντάδες βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας εσωτερικά και εξωτερικά της τράπεζας, τα οποία ανέλυσαν οι αστυνομικοί.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα αν η διάρρηξη έγινε σε μια από αυτές τις παρουσίες του στο υποκατάστημα ή τμηματικά. Οι κάμερες έχουν καταγράψει τον 58χρονο να έχει στην κατοχή του τσάντες, δεν έχει όμως προσδιοριστεί αν ενδεχομένως τις χρησιμοποίησε για να κρύψει τα κλοπιμαία. Οπως αποδείχθηκε στην προσομοίωση-αναπαράσταση της κλοπής που πραγματοποίησαν οι Αρχές χρησιμοποιώντας θυρίδα-δείγμα, ο φερόμενος δράστης παραβίασε και τις 4 θυρίδες με το ίδιο κατσαβίδι και με την ίδια ακριβώς μεθοδολογία.

Σύμφωνα με τους αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, η επιλογή των 4 θυρίδων ήταν τυχαία, παρά το γεγονός ότι το προφίλ των θυμάτων παρουσίαζε ομοιότητες. Οι έως τώρα έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό των κλοπιμαίων σε ανταλλακτήρια και κλεπταποδόχους έχουν αποδειχθεί άκαρπες, με τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι ο 58χρονος τα έχει κρατήσει για να μην αφήσει ίχνη.

«Ο κατηγορούμενος αρνείται την κατηγορία και διαμαρτύρεται έντονα για τη διαπόμπευση του ίδιου και της οικογένειάς του», ανέφεραν οι συνήγοροι του 58χρονου Αντώνης Βουλγαράκης και Βασίλης Σερεμέτης σε κοινή τους δήλωση, ζητώντας από όλους «να σεβαστούν το τεκμήριο αθωότητας».

Ο 58χρονος είναι ιδιοκτήτης κομμωτηρίων στο Χαλάνδρι και σύντροφος γνωστής αισθητικού με συχνή τηλεοπτική παρουσία. Τον Απρίλιο του 2016, το ζευγάρι είχε πέσει θύμα ληστών που είχαν εισβάλει στο σπίτι τους στη Βάρη. Οι 3 δράστες μάλιστα είχαν ξυλοκοπήσει τον 58χρονο που είχε αντισταθεί, πριν εξαφανιστούν, αποσπώντας λεία που ξεπερνούσε τις 100.000 ευρώ.

Οι κλοπές είχαν γίνει αντιληπτές έπειτα από καταγγελία στις 13 Νοεμβρίου, όταν γυναίκα, μέλος γνωστής οικογενείας των βορείων προαστίων, εντόπισε ίχνη παραβίασης στη θυρίδα της. Αφού ελέγχθηκαν μία προς μία και οι 1.500 θυρίδες της τράπεζας, εντοπίστηκαν τρεις ακόμα να έχουν παραβιαστεί και οι ιδιοκτήτες τους κλήθηκαν στο υποκατάστημα. Τα κλοπιμαία που δηλώθηκαν ότι έκαναν φτερά περιελάμβαναν κοσμήματα αξίας εκατομμυρίων, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ μετρητά, χρυσές λίρες και άλλα τιμαλφή. Και οι 4 κάτοχοι των θυρίδων ήταν γυναίκες, που συνδέονταν με γνωστούς επιχειρηματίες και κατοικούσαν στα βόρεια προάστια, ενώ είχαν να επισκεφτούν την τράπεζα από το περασμένο καλοκαίρι.