Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, συναντήθηκε με τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ. Ο κ. Δένδιας είχε επίσης επικοινωνία με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, Αγκίλα Σάλεχ Ίσα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Εν συνεχεία ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στο Κάιρο.

Είχαν προηγηθεί επισκέψεις του κ. Δένδια σε Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιορδανία τις προηγούμενες ημέρες. Την είδηση της επίσκεψης μετέδωσαν αραβικά ΜΜΕ.

M.LNA@MElmalehLNA

’s Foreign Minister Nikos to visit on Sunday to hold meetings with “eastern ’s leadership”.
’s Agila ’s proposal to the Greek Government could be implemented as a result of the ’s request for military..

Προβολή εικόνας στο Twitter
58 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Η εξέλιξη αυτή σημειώνεται σε μια στιγμή που έχει κλιμακωθεί η ένταση στη Λιβύη, με ανάμειξη της Τουρκίας και της Ρωσίας, γεγονός που εντείνει την ανησυχία των ΗΠΑ.

Ενδεικτικά, αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε χθες ότι οι ΗΠΑ ανησυχούν πολύ από την κλιμάκωση των πολεμικών συγκρούσεων στην Λιβύη, αλλά και με τον αυξανόμενο αριθμό των Ρώσων μισθοφόρων που φέρονται να υποστηρίζουν τις δυνάμεις του Χαλίφα Χαφτάρ στο έδαφος.

Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να αναγνωρίζουν την κυβέρνηση της Τρίπολης υπό τον Φαγιέζ αλ Σάρατζ, δήλωσε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι η Ουάσιγκτον παραμένει ουδέτερη στην διαμάχη, ενώ συνομιλεί με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, οι οποίες θα μπορούσαν να επιβάλλουν κάποια συμφωνία.

Οι δυνάμεις του Χάφταρ κατέλαβαν πλοίο με πλήρωμα Τούρκους ναυτικούς

Οι δυνάμεις της ανατολικής Λιβύης, που είναι πιστές στον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, κατέσχεσαν ένα πλοίο με σημαία Γρενάδας και με πλήρωμα αποτελούμενο από Τούρκους ναυτικούς στα ανοιχτά της Λιβύης, όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπός τους, εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης με την Άγκυρα, η οποία στηρίζει την αντίπαλη, διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση (GNA) που εδρεύει στην Τρίπολη.

Ένα πολεμικό σκάφος του Εθνικού Λιβυκού Στρατού του Χάφταρ σταμάτησε το πλοίο στα χωρικά ύδατα της Λιβύης, στα ανοιχτά της πόλης Ντέρνα, και το ρυμούλκησε στο λιμάνι Ρας Ελ Χιλάλ “για επιθεώρηση και να εξακριβωθεί το φορτίο του”, είπε ο εκπρόσωπος Άχμεντ Μισμάρι στο πρακτορείο Reuters.

33 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Οι δυνάμεις που στηρίζουν τον Χάφταρ έδωσαν στο πρακτορείο ένα βίντεο που δείχνει να σταματούν το πλοίο και να ανακρίνουν τρία μέλη του πληρώματος. Έδωσαν επίσης στη δημοσιότητα φωτογραφίες με τα διαβατήρια τριών Τούρκων υπηκόων.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει διευκρινιστεί ποιο είναι το φορτίο του πλοίου. Σύμφωνα με μια έκθεση εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters, η Τουρκία έχει στείλει στρατιωτικό εξοπλισμό στη Λιβύη, κατά παράβαση του εμπάργκο πώλησης όπλων που έχει επιβάλει ο Οργανισμός.